Vesti > Politika

KADA ĆE BITI RASPISANI IZBORI U BEOGRADU? Šapić otkriva: Treba izaći na birališta ŠTO PRE - a ovaj datum je već OTPAO

Pokušaćemo na sve načine da smirimo tenzije čak i u ovoj kampanji, rekao je Šapić

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

04/03/2024 > 09:31

podeli vest:

KADA ĆE BITI RASPISANI IZBORI U BEOGRADU? Šapić otkriva: Treba izaći na birališta ŠTO PRE - a ovaj datum je već OTPAO
Foto: Youtube PrintScreen/K1 Televizija


Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas, govoreći o datumu kad bi mogli da budu održani novi beogradski izbori, da očekuje da će oni biti raspisani u narednih sedam, osam dana, nakon što se izabere predsednik Skupštine Republike Srbije, koji treba da raspiše izbore.

- Mislim da nećemo moći 21. aprila na birališta, jer to znači da bi izbori trebali da budu raspisani u sredu, taj datum je već otpao. Kada se izabere predsednik Skupštine Srbije, od tog momenta možemo da gledamo. Ja bih voleo da oni budu 28. aprila, da se održe što pre - rekao je Šapić za TV K1.

Na pitanje da li će predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić voditi kampanju, Šapić je rekao da će on pomagati u kampanji, ali da neće moći da učestvuje u njoj na dnevnom nivou zbog obaveza.

- Zašto bi se odrekli čoveka koji ima najveći politički autoritet, zašto bi se odrekli čoveka koji je postavio platformu nacionalne politike, na kraju kreirao i beogradske politike poslednjih deset godina - istakao je Šapić.

Šapić je pozvao sve koji budu učestvovali na novim beogradskim izborima da ponovo pošalju posmatrače u svoje biračke odbore, kako bi vodili računa šta se dešava na izbornom mestu.

On je rekao da je bitno da se onaj koji bude vodio Beograd zalaže za srpsku politiku i dodao da su ovi beogradski izbori najvažniji u poslednjih 25 godina.

- Moramo da rešimo pitanja u našoj zemlji, mislim da su ovi beogradski izbori daleko iznad lokalnih izbora i da će ove teme da budu izuzetno važne, a možemo da pričamo paralelno i o infrastrukturnim i komunalnim projektima i sa svim onim što je rađeno u proteklih deset godina - naveo je Šapić.

Foto: Shutterstock

 

Na pitanje da prokomentariše mogućnost kandidature bivšeg košarkaša Dejana Bodiroge u okviru opozicione koalicije, Šapić je rekao da bi mu bilo iznenađenje da se on nađe u toj grupi ljudi.

- Bilo bi mi iznenađenje kako se on našao u toj grupi ljudi, jer ja njega znam, nisam ga video dugo, ali znam njegove nacionalne stavove, iako je kritikovao vlast po nekim pitanjima proteklih par godina - naveo je Šapić.

Šapić je istakao da će, ukoliko bude gradonačelnik, biti gradonačelnik svih Beograđana.

- Sutra, ukoliko budem gradonačelnik, kao i u prethodnom mandatu kad sam bio, moram da budem gradonačelnik svih građana Beograda, svih onih koji žive ovde i pokušaćemo na sve načine da smirimo tenzije čak i u ovoj kampanji, jer jednostavno kao da određeni ljudi žele neko zlo da nam se desi - rekao je Šapić.

Ostavite komentar