Vesti > Politika

Svet je bliži OPŠTEM RATU! Predsednik Vučić: Slike iz Moskve su JEZIVE!

On ističe da je 7. marta američka ambasada pozvala građane da ne idu u šoping molove u Moskvi

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

22/03/2024 > 23:29

podeli vest:

Svet je bliži OPŠTEM RATU! Predsednik Vučić: Slike iz Moskve su JEZIVE!
Foto: Printscreen TV Prva


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je večeras u emisiji "Prva tema", gde će govoriti o najvažnijim pitanjima za građane naše zemlje.

Predsednik je saopštio da je sazvana sednica za nacionalnu bezbednost, ne samo zbog terorističkog napada u Moskvi.

- Želim građanima Rusije i rukovodstvu da izrazim najiskrenije saučešće, u nadi da će teroristi privesti poznaniju prava - rekao je on.

On ističe da je 7. marta američka ambasada pozvala građane da ne idu u šoping molove u Moskvi.

- To su posle uradile i neke druge ambasade. Što znači da su njihove službe presrele određene razgovore, i znale su da će to da se dogodi. U svakom slučaju tragičan događaj, koji ima nesagledive posledice. Neki će reći da su to islamisti, neki će reći Kijev. Neki će čak reći i da je Moskva to uradila. Ipak, nema nikakve sumnje da će biti dalje eskalacije sukoba u Ukrajini, približavanje opštem ratu - kazao je Vučić.

Kaže da su se mnogi smejali, a da smo svakog dana sve bliži svetskom sukobu.

- Postoji jedna velesila koja nije Amerika čiji je to način delovanja. Ovo oko terorističkih napada ćemo videti šta će saopštiti Bortnjikov. Ne znači ništa ako su teroristi iz Ingušetije ili Dagestana, pa čak ni iz Ukrajine, već ko je organizator - kazao je predsednik Srbije.

Ističe i da su slike iz Moskve jezive, i dodaje da neće da glumi analitičara.

- Mi jesmo jedna od najbezbednijih zemalja na svetu. Važno je da mi preduzmemo sve moguće mere, iako nikada ne možete da znate šta i gde može da se dogodi. Sutra ćemo reći policiji da šoping molove i stadione dodatno obezbede, sva mesta gde ima veliki broj ljudi. Da mi sačuvamo naše stanovništvo, da se pripremimo za to - rekao je Vučić.

On kaže da je gledao utakmicu sa Rusijom, i kaže da je nedopustivo da ljudi ulaze na teren.

- Juče sam već video određene propuste, i siguran sam da će Putin pronaći i krivce, ali i dodatno pojačati rad bezbednosnih službi - ističe predsednik.

Vučić je rekao da će se raditi na apsolutnoj zaštiti bezbednosti u Srbiji, i da će na tome raditi sve agencije.

- Predlagaćemo i neke nove zakone. Pošto je sada postalo moderno, mediji se bore za klikove, ali vidite da postoji neki trend porasta napada nožem. Posebno kod korisnika narkotika, i značajno ćemo povećati krivične kazne za one koje uhvatimo sa hladnim oružjem bilo gde. Idemo u narodnu skupštinu sa tim predlogom. Hoćemo da Beograd bude jedan od tri najsigurnija grada - kaže on.

Ostavite komentar