Vesti > Politika

PLJUŠTE ČESTITKE ANI BRNABIĆ iz Srbije i REGIONA: Dostojna je funkcije, pravi je PROFESIONALAC

Dodik je rekao da će ovu funkciju obavljati odgovorno

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

20/03/2024 > 20:12

podeli vest:

PLJUŠTE ČESTITKE ANI BRNABIĆ iz Srbije i REGIONA: Dostojna je funkcije, pravi je PROFESIONALAC
Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ/shutterstock


Ministar finansija Siniša Mali čestitao je danas Ani Brnabić na izboru za predsednicu Skupštine Srbije, istakavši da je Brnabićeva vrhunski profesionalac i da je dostojna funkcije predsednice parlamenta.

- Čestitam Ani Brnabić, mojoj prijateljici i dosadašnjoj predsednici Vlade, na izboru za predsednicu Narodne skupštine Republike Srbije! Želim joj puno uspeha u obavljanju ove dužnosti, a uveren sam da će to činiti odgovorno i ozbiljno, kao što je i do sada obavljala dužnost predsednice Vlade - naveo je Mali na Instagramu. 

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

 

Dodao da je Brnabićeva "vrhunski profesionalac, vredna, sposobna i ozbiljna, i u svakom smislu dostojna ove važne funkcije".

- Imala je odlične rezultate u dosadašnjem poslu i zato znam da će i na novom položaju dati sve od sebe da zaštiti interese i ugled naše zemlje, ali i da neguje politički dijalog - napisao je Mali.

Skupština Srbije ranije danas izabrala je Anu Brnabić za predsednicu parlamenta.

Dodik: Siguran sam da će braniti interese Srbije 

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas Ani Brnabić na izboru za predsednicu Narodne skupštine Republike Srbije.

- Siguran sam da će ovu funkciju obavljati odgovorno i da će zastupati i braniti interese Srbije - naveo je Dodik na društvenoj mreži X.

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

 

Dodao je da će Brnabićeva kao, kako je naveo, veliki i dokazani prijatelj Republike Srpske uvek će biti "drag gost" za kog zna da će predano raditi "na još jačem političkom, ekonomskom, kulturnom i svakom drugom povezivanju Srpske i Srbije".  

Stevandić čestitao Ani Brnabić

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je danas Ani Brnabić izbor za predsednicu Narodne skupštine Republike Srbije, poručivši da će njenim izborom biti nastavljena uspešna međuparlamentarna saradnja Srbije i Republike Srpske.

- Povodom Vašeg izbora za predsednika Narodne skupštine Republike Srbije, zadovoljstvo mi je da Vam, u ime Narodne skupštine Republike Srpske i u svoje lično ime, uputim najiskrenije čestitke - naveo je Stevandić, prenosi RTRS.

Foto: Tanjug/Srna/Borislav Zdrinja

 

On je Brnabićevoj poželeo da uspešno rukovodi radom parlamenta "u interesu države Srbije, zaštite njenog suvereniteta i integriteta i na dobrobit svih njenih građana".

- Uveren sam da će Vašim izborom biti nastavljena i dosadašnja uspešna međuparlamentarna saradnja Narodne skupštine Srbije i Narodne skupštine Republike Srpske - poručio je Stevandić.

Ostavite komentar