Vesti > Srbija

POLITIKA SE PRETVORILA U CIRKUS? Nastao HAOS u Skupštini! Opozicija UDARA o stolove i BACA sve oko sebe! (FOTO)

Potpuni cirkus nastao je danas na izboru za predsednika Skupštine

Izvor: K1info

20/03/2024 > 18:28

podeli vest:

POLITIKA SE PRETVORILA U CIRKUS? Nastao HAOS u Skupštini! Opozicija UDARA o stolove i BACA sve oko sebe!  (FOTO)
Foto: RTS Printscreen


Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas konstitutivnu sednicu raspravom o izboru predsednika parlamenta, a jedini predloženi kandidat bila je potpredsednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić - koja je i izglasana za predsednicu Skupštine Srbije.

Poslanici liste Srbija protiv nasilja sve vreme udaraju o klupe, dok poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta baca papire prema predsednici parlamenta Ani Brnabić.

Kako je objasnila predsednica Skupštine, konsultacije za izbor potpredsednika obavljene su ranije, a, kako je rekla, "poštovana gospoda" se na njima nije pojavila, a da, kako je dodala, deluje da bi naknadno voleli da razgovaraju o tome.

Brnabić je primetila da opozicija nije bila u sali kada je nastavljen rad, da se nisu javili za reč kada je pokrenula tačku dnevnog reda o izboru potpredsednika i da se nisu samim tim javili za reč, te da je time ta tema završena.

Posle toga, krenulo je negodovanje opozicije. Brnabić je prethodno utvrdila listu kandidata za potpredsednike, a to su: Sandra Božić (SNS), Marina Raguš (SNS) Edin Đerlek (Stranka pravde i pomirenja), Jovan Janjić (Mi - glas iz naroda dr Branimir Nestorović), Elvira Kovač (SVM), Snežana Paunović (SPS).

Glasanje je javno, odnosno obavlja se prozivkom poslanika.

Ostavite komentar