Vesti > Politika

POGLEDAJTE momenat kada je nastao TOTALNI HAOS U SKUPŠTINI! Brnabić se obratila opoziciji zbog NEPOŠTOVANJA (VIDEO)

Ana Brnabić izabrana je za predsednicu parlamenta

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

20/03/2024 > 19:03

podeli vest:

POGLEDAJTE momenat kada je nastao TOTALNI HAOS U SKUPŠTINI! Brnabić se obratila opoziciji zbog NEPOŠTOVANJA (VIDEO)
Foto: RTS Printscreen


Pojedini pripadnici opozicionih lista tokom glasanja za potpredsednike Skupštine Srbije pravili su galamu i bacali papire po skupštinskoj sali. Njihovo negodovanje je počelo nakon što je Ana Brnabić izglasana za predsednicu parlamenta. 

Oni su udarali knjigama o klupe i ometali čitanje predloga za koje se glasalo nakon odabira predsednice Skupštine.

Podsećamo, od prisutnih 158 poslanika za Anu Brnabić glasalo je 153, protiv je bilo pet, uzdržanih nema. Prilikom glasanja opozicija sa liste "Srbija protiv nasilja" napustila je sednicu Narodne skupštine.

- Zahvaljujem se na ukazanom poverenju da postanem predsednica Skupštine - rekla je Brnabić.

- Niste se udostojili da budete prisutni tokom glasanja. Zaključujem pretres. Stavljam na glasanje predlog da Narodna skupština ima 6 potpredsednika. Mislim da u parlamentu trebaju biti dva potpredsednika iz opozicije - dodala je ona obrativši se opoziciji.

- Za šest potpredsednika Skupštine je glasalo 153 troje, protiv pet, uzdržanih nula. Nije glasalo 18 narodnih poslanika - poručila je ona, a potom pročitala imena kandidata.

- Sandra Božić (SNS), Marina Raguš (SNS) Edin Đerlek (Stranka pravde i pomirenja), Jovan Janjić (Mi - glas iz naroda), Elvira Kovač (SVM), Snežana Paunović (SPS).

Njih šestoro je izglasano za potpredsednike Skupštine. Srđan Smiljanić ponovo je imenovan za generalnog sekretara Skupštine.

Ostavite komentar