Vesti > Politika

"HOĆETE NA VASKRS DA IMAMO IZBORE?" Predsednik Vučić: Ko pomisli da radi nešto NEZAKONITO, KRIVIČNO ĆE ODGOVARATI

Vučić je odgovorio na pitanja o narednim izborima u Beogradu

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

09/03/2024 > 11:25

podeli vest:

"HOĆETE NA VASKRS DA IMAMO IZBORE?" Predsednik Vučić: Ko pomisli da radi nešto NEZAKONITO, KRIVIČNO ĆE ODGOVARATI
Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ/ nr


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas obilazi Vojnotehnički institut u Žarkovu.  Ovom prilikom predsednik je odgovorio na nekoliko pitanja novinara koja se nisu odnosila isključivo na naoružanje naše zemlje.

Vučić je odgovorio na pitanja o narednim izborima u Beogradu.

- Ako predsednik skupštine bude izabran 11. marta, izbori moraju da budu do 11. ili 12. maja, mogu da budu 28. aprila ili 5. maja, a tada nam je Vaskrs, hoćete na Vaskrs da imamo izbore? Kada neko izgovara gluposti, neko mora da stane i kaže šta su zakonske norme. Niste došli ni na konsultacije da zatražite nešto, elementarne demokratske norme niste poštovali, nisu znali ni kako da zatraže raspisivanje izbora. 

Foto: RINA/Tanjug/Jadranka Ilić/wikipedia

 

Predsednik je jasno rekao da neće prihvatati obmane.

- Neću da im se mešam u to, hoće ili neće na izbore. Da oni veruju u to da su izbori pokradeni, izašli bi skačući od sreće jer smo jedina zemlja koja je pozvala ODIHR da prisustvuje lokalnim izborima. Jasno im je, da biste pobedili morate da dobijete poverenje naroda. Da prihvatim laži i obmane, neću nikada. Znam da nije tema to što su izgubili beogradske izbore, zahvaljujući bahatosti je došlo i do preokreta dva meseca pre izbora. Suština je u tome kako da se slomi Srbija - rekao je. 

- U prethodnih 72 sata sa teritorije Grada Smedereva, u skladu sa zakonskim uslovima preseljeno u Beograd je jedan ili dva. Razmere krađe su nezamislive. Šta da pričate sa ljudima koji nisu u stanju da opravdaju poraz. Oni iz vladajuće partije, koji misle da mogu na bilo koji način da ostvare bolji rezulata, da im ne daj bože padne napamet, da će krivično da odgovaraju. Bolje je časno da izgubite izbore, nego nečasno da pobedite. Uvek je 10 puta bolje da časno izgubite nego da nečasno pobedite. Ko pomisli bilo šta nezakonito da uradi, krivično će da odgovara. Zadovoljan sam što su već dve preporuke ODIHR prihvaćene, je da svi učesnici izbora imaju jednaka prava da koriste prostore pod istim uslovima - odgovorio je predsednik Vučić

Ostavite komentar