Vesti > Politika

Šapić sve OBJASNIO: Ovo su svi DETALJI o odloženoj SEDNICI SKUPŠTINE GRADA, evo kada će se staviti tačka na sva pitanja

Predsednik Privremenog organa Grada Beogada poručio je da će uraditi sve da i Beograđani i svi građani ove zemlje budu spokojni

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

01/03/2024 > 10:40

podeli vest:

Šapić sve OBJASNIO: Ovo su svi DETALJI o odloženoj SEDNICI SKUPŠTINE GRADA, evo kada će se staviti tačka na sva pitanja
Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ


Predsednik Privremenog organa Grada Beogada Aleksandar Šapić izjavio je danas da će konsotutivna sednica Skupštine grada biti održana u nedelju, 3. marta, do 12. sati, kada ističe zakonski rok, a da će do tada koalicija "Beograd ne sme da stane" zauzeti konačan stav i obavestiti javnost šta su odlučili.

Pre početka konstitutivne sednice Skupštine Beograda Šapić je rekao da će predsedavajući  Toma Fila sednicu nodložiti za dva dana.

- Fila će ovu Skupštinu odložiti na dva dana, do 3. marta kada je poslednji rok za njeno konstituisanje i naši odbornici će se tamo neće pojaviti da bi on onda imao osnova da je odloži do tog datuma - rekao je Šapić.

Dodao je da se u međuvremenu dosta toga promenilo zbog čega su se odlučili da odlože sednicu na još dva dana i dali konačan i zajednički stav, kao i stavili sve na sto.

- Kada smo 19. februara prvu zakazanu sednicu Skupštine odložili, zbog specifičnosti situacije i ovog momenta i dešavanja na političkoj sceni u Beogradu i odlučili da formiramo tu vrstu legitimiteta, ali i da sačekamo da vidimo da li ćemo to uspeti, pre svega s gospodinom Nestorovićem, koga smo smatrali legitimnim i kredibilnim, iz prostor razloga, jer su tada svi njegovi saborci iz pokreta stajali uz njega - rekao je Šapić.

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

 

On je rekao da će Fila zakazati sednicu Skupštine grada 3. marta do 12 sati kada ističe rok.

- Mi ćemo svakako do te nedelje zauzeti naš konačan stav i obavestiti javnost šta smo odlučili - poručio je Šapić.

Rekao da je očigledno da je poslednji izveštaj ODIHR-a iziritirao deo opozicije, i očigledno da neće da se pomire sa nekim stvarima, kao i da su spremni na daleko ozbiljnije konsekvence.

- Mi to moramo da sprečimo. Ne smemo da dozvolimo urušavanje države i ustavno - pravnog poretka, rušenje na ulicama, jer ako budemo to tek tako dozvolili, prihvatili njihov standard da svako posle svakih izbora ko je nezadovoljan ide na ulicu i da se tuče, obračunava na taj način, ulazimo u anarhističko društvo i onda nam nema spasa - rekao je Šapić. 

On je poručio da će uraditi sve da i Beograđani i svi građani ove zemlje budu spokojni.

- I u skladu sa tim ćemo doneti odluku u naredna dva dana, a kakva god ona bude bila, nakon toga svakako nećemo dozvoliti, ili ćem barem učiniti sve, ti scenariji koji se najavljuju rasturanja, uništavanja, sprečavanja zaista su nedopustivi - rekao je Šapić.

 

Ostavite komentar