Vesti > Beograd

Šapić: Odlaže se SEDNICA SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA, ovo je razlog

Šapić je najavio da će se obratiti uoči sednice i dati sve informacije

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

01/03/2024 > 09:56

podeli vest:

Šapić: Odlaže se SEDNICA SKUPŠTINE GRADA BEOGRADA, ovo je razlog
Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ


Predsednik Privremenog organa Grada Beogada Aleksandar Šapić izjavio je danas, pre početka konstitutivne sednice Skupštine Beograda, da će ona biti odložena za još dva dana.

On je rekao da će predsedavajući Toma Fila zakazati sednicu za 3. mart i da će do tada koalicija "Beograd ne sme da stane" zauzeti konačni stav i obavestiti javnost šta su odlučili.

Šapić je rekao zašto su odlučili da odlože sednicu za još dva dana.

- Fila će ovu Skupštinu odložiti na dva dana, do 3. marta kada je poslednji rok za njeno konstituisanje i naši odbornici će se tamo neće pojaviti da bi on onda imao osnova da je odloži do tog datuma - rekao je Šapić.

Dodao da se u međuvremenu dosta toga promenilo  zbog čega smo se odlučili da odložimo sednicu na još dva dana, s obzirom na specifičnost situacije i ovog momenta i dešavnja na političkoj sceni u Beogradu, zbog političkog legitimiteta, da sačekamo da vidimo da li ćemo uspeti da se dogovorimo, pre svega s gospodinom Nestorovićem,  koga smo smatrali legitimnim i kredibilnim.

 

 

Podsetimo, Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda, koja je 19. februara odložena zbog nedostatka kvoruma, zakazana je za danas, ali je i dalje neizvesno kako će se odvijati i da li će biti postignut dogovor o formiranju gradske vlasti ili će se pribeći novim izborima.

Šapić je najavio da će se obratiti uoči sednice i dati sve informacije, a da će odluka o formiranju vlasti u Beogradu ili održavanju izbora biti doneta do 3. marta kada ističe zakonski rok.

 

 



 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar

ljubica

A u nedelju u Beograd 5.000 policajaca kao kada se održava gej šetnja da se spreče neredi i paljevine!

01.03.2024 10:15