Vesti > Politika

Podržali smo stav da se NE UVODE sankcije Rusiji! Slobodan Nikolić posle KONSULTACIJA sa Vučićem

On je dodao da ih ne interesuju visoke funkcije

Izvor: K1info/blic.rs

Autor: Anica Ninković

26/02/2024 > 11:54

podeli vest:

Podržali smo stav da se NE UVODE sankcije Rusiji! Slobodan Nikolić posle KONSULTACIJA sa Vučićem
Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ


Slobodan Nikolić, nosilac liste Ruske stranke izjavio je posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u okviru konsultacija o mandataru za sastav nove Vlade da su tom prilikom podržali stav da se ne uvode sankcije Rusiji, kao i stav o očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije.

On je novinarima rekao da su razgovarali i o nedavno održanim izborima.

- Po našem mišljenju, izbori su bili regularni, nismo imali primedbi. Smatramo da su izbori bili pošteniji nego oni u SAD od pre četiri ili pet godina - rekao je Nikolić novinarima posle razgovora sa Vučićem.

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

 
"Ne interesuju nas visoke funkcije"

Na pitanje da li bi prihvatio poziv da učestvuje u novoj Vladi, Nikolić je rekao da njih ne interesuju visoke funkcije, ali je rekao da na sastanku nije bilo reči o sastavljanju Vlade već o drugim temama.

Nikolić je rekao da se govorilo o formiranju poslaničkog kluba koji bi pored njega činili i kako je predloženo, tri poslanika Milana Stamatovića iz Zdrave Srbije koji su nastupali na listi "Srbija ne sme da stane" i kojima bi se priključio i Milija Miletić iz Ujedinjene seljačke stranke.

- Nas zanima da budemo u parlamentarnoj komisiji koja prati rad ODKB-a i eventualno da budem predsednik kluba Poslaničke grupe prijateljstva sa Rusijom. Nas ne interesuju ni državni sekretari, ni ministarstva - rekao je Nikolić.

Vučić je pre Nikolića razgovarao i sa predstavnicima liste "Politička borba Albanaca se nastavlja" Šaipa Kamberija čime je počeo konsultacije o mandataru za sastav vlade.

Ostavite komentar