Vesti > Politika

Vesić pozvao na ujedinjenje: NOVI VUČIĆEV POKRET JE ODGOVOR SRBIJE NA PRITISKE!

Važno je da se sve političke stranke, bez obzira na razlike ujedine oko najvažnijih društvenih i političkih pitanja, rekao je Vesić

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

24/02/2024 > 14:47

podeli vest:

Vesić pozvao na ujedinjenje: NOVI VUČIĆEV POKRET JE ODGOVOR SRBIJE NA PRITISKE!
Foto: Predsedništvo Srbije/printskrin


Funkcioner Srpske napredne stranke Goran Vesić izjavio je danas da je veliki pokret za narod i državu, čije je osnivanje najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovor na situaciju u kojoj se nalazi Srbija i da to ne znači da će stranke i pojedinci koji budu deo njega biti saglasni oko svih tema, već da bi trebalo da budu jedinstveni kada je reč o najvažnijim društvenim i političkim pitanjima.

Vesić je za Tanjug naglasio da je veoma važno da se u narodnom periodu sve političke stranke, bez obzira na razlike zajedno sa SNS okupe u tom pokretu i budu jedinstvene oko najvažnijih društvenih i političkih pitanja.

- Pokret koje predsednik najavio je odgovor naše države, Srpske napredne stranke i našeg predsednika na situaciju u kojoj se nalazi Srbija. Vi dobro znate da se Srbija nalazi pod velikim pritiscima, da se u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji nalazimo pod strašnim pritiscima zemalja koje su priznale tu samoproglašenu nezavisnost, jer to ima neke druge spoljnoopolitičke implikacije u vezi sa ratom u Ukrajini - rekao je Vesić za Tanjug.

Dodao je da bi stranke koje se budu okupile u tom pokretu trebalo da se usaglase oko pitanja Kosova i Metohije, ekonomskog razvoja zemlje, izgradnje železnicai svega što bi trebalo da bude interes svih, bez obzira o kojoj stranci je reč.

- Naš je poziv, predsednik Vučić poziva, da svi oni koji žele pristupe pokretu, da odbranimo Srbiju u teško vreme, u ovim teškim vremenima koje dolaze - rekao je Vesić.

Ostavite komentar