Vesti > Politika

Vučić: Pozicija Srbije će biti teža U NAREDNOM PERIODU, u to nemam sumnje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se građanima posle povratka iz Nemačke, gde je učestvovao na 60. Minhenskom bezbednosnom forumu

Izvor: K1info

18/02/2024 > 09:57 >> 10:52

podeli vest:

Vučić: Pozicija Srbije će biti teža U NAREDNOM PERIODU, u to nemam sumnje
Foto: Printscreen/TV Prva


Predsednik Srbije gostuje na TV Prva i govori o aktuelnim temama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se građanima posle povratka iz Nemačke, gde je učestvovao na 60. Minhenskom bezbednosnom forumu i na marginama imao niz važnih sastanaka.

- Primetio sam navijački pristup, sve manje se slušaju argumenti - kazao je Vučić.

- Minhen je apsolutno geopolitički samit zapadnog sveta - dodao je. 

O planu za 2027.

- Mi smo postavili ciljeve. Kada smo izašli sa programom do 2027, to je toliko ozbiljan plan, ne sme nijednog dana da bude zaboravljen. O tom programu moramo da razmišljamo stalno i vredno da radimo na njemu. Samo ću tri tačke da pomenem. Ekomonija - moramo da privlačimo strane investitore, ali i domaće, moramo da povećamo plate i penzije... Sve to morate da radite i izgradite sve o čemu pričamo. Morate da obezbediti sigurnost, stabilnost i mir. Ajde da analiziramo rezultate. Vučić je tiranin, ovakav, onakav... Ima li Srbija bilo kakve sankcije? Dakle, Srbija je uprkos tome što joj mnogo toga nije naklonjeno, nema sankcije. A nije priznala Kosovo i nije uvela sankcije Rusiji - dodao je.

O smrti Navaljnog

- To je još jedna iskra u razgoreloj vatri - kazao je Vučić.

- Kada razgovarate sve manje se slušaju argumenti, a sve više je gledanja kako da se pobedi neprijatelj, a ne stvarnih analiza... Uvek je dobro kada ste prisutni. Minhen je apsolutno je gopolitički i strateški samit, ali zapadnog sveta...-  rekao je predsednik. 

- Tragično je kada mlad čovek izgubi život. Ne želim da ulazim u to, nisam istražni ogran i nisam pametan kao svi u svetu koji žele o tome da govore - prokomentarisao je smrt ruskog opozicionara.

- Da li će nama pozicija biti još teža? Nemam nikakve sumnje u to - dodao je. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nikakve sumnje da će pozicija naše zemlje po pitanju Rusije biti još teža zbog onog što se desilo Alekseju Navaljnom.

Vučić je rekao za TV Prva da nije pitanje da neko dođe i kaže - ajde sad uvedite sankcije, pošto znaju da to nije moguće, već da je reč da se Srbiji stavljaju u izgled neke lošije stvari.

- Da li vam se u izgled stavljaju neke lošije stvari, da li vam se u izgled stavljaju neki problemi, neki pristupi određenim fondovima, mogućnost da utičete na napredak Srbije? Da, naravno, logično. I toga će tek biti. Ovo sa Navaljnim je, naravno, tragično kada tako mlad čovek izgubi život - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li će se sada pojačati pritisci na Srbiju da uvede sankcije Rusiji.

Trenutno ne znamo rešenje za Kosovo

Predsednik je prokomentarisao i šta može da bude rešenje za Srbe na Kosovu i Metohiji nakon ukidanja dinara.

- Kada budem znao kakvo će rešenje da bude, obavestićemo javnost. Trenutno ne znamo. Borelj je bio šokiran kad mu je Kurti rekao da je dao tromesečni moratorijum, a on laže. Uveo je tromesečni moratorijum da ne izvrće džepove Srbima, a dinar ne može da uđe na KiM. Tražićemo najbolje rešenje, ljudi ne mogu da ostanu gladni i moraju da ostanu da žive na KiM - poručio je Vučić.


 

 

Ostavite komentar