Vesti > Politika

Đurić o rušenju SRPSKOG BILBORDA u ZVEČANU: Jedina stvar u kojoj je Svečlja dobar je RAZBIJANJE

Bravo, Dželjalje, ti veliki vođo i veliki heroju - napisao je ambasador Srbije u Vašingtonu

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Mina Duduković

25/01/2024 > 21:11

podeli vest:

Đurić o rušenju SRPSKOG BILBORDA u ZVEČANU: Jedina stvar u kojoj je Svečlja dobar je RAZBIJANJE
Foto: TANJUG/dopisnik KiM


Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić poručio je, nakon uklanjanja bilborda sa fotografijama počasnih građana Zvečana, da je ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja "jedino dobar u razbijanju bilborda".

- Valjda niko nije očekivao da bi ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja mogao da smisli bilo šta bolje za građane Kosova* osim razbijanja bilborda. Kakav sjajan način je izabrao da nas sve podseti da je to jedina stvar u kojoj je zaista dobar - napisao je Đurić na društvenoj mreži X.

Dodao je da Svečlji na načinu na koji je razbio vozilo EULEKS-a zavide svi balkanski fudbalski huligani – od FK Balkani Suva Reka, 'Intelektualaca' iz FK Drita, Podujevo, pa sve do zloglasnog 'Balisteta' FK Škendija, Tetovo".

- Bravo, Dželjalje, ti veliki vođo i veliki heroju - napisao je ambasador Srbije u Vašingtonu.

U Zvečanu je ranije danas uklonjen bilbord sa fotografijama srpskih političara, ruskog predsednika Vladimira Putina i srpskog tenisera Novaka Đokovića koji su proglašeni "počasnim građanima" ove opštine.

Pored njih na fotografijama su se našli srpski hirurg Zoran Krivokapić, diplomata Jugoslav Kostić, bivši direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i direktor Odbora za pomoć KiM Momčilo Arlov, prenela je Koha.

Uklanjanje bilborda je na licu mesta pratio ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja koji je poručio da će "jedini simbol Srbije na Kosovu biti njena ambasada u Prištini", uz tvrdnju da su to nelegalni bilbordi sa simbolima i slikama "diktatora i agresora" neprihvatljivim u južnoj srpskoj pokrajini.
 

Ostavite komentar