Vesti > Politika

Vučić o LITIJUMU: To je belo ZLATO, to je naše BLAGO... Uvek sam govorio isto

Prethodna vlada nije imala snage da izdrži pritiske, rekao je predsednik

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Mina Duduković

22/01/2024 > 13:41

podeli vest:

Vučić o LITIJUMU: To je belo ZLATO, to je naše BLAGO... Uvek sam govorio isto
Foto: Tanjug/AP Photo/Boris Grdanoski


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Skoplju, gde prisustvuje skupu "Zapadni Balkan i EU", da o eventualnom iskopavanju litijuma u Srbiji misli da je to naše belo zlato.

- O litijumu sam uvek govorio isto, isto mislim i danas. To je belo zlato, to je naše blago. Ako smo dovoljno glupi da budemo jedini na svetu koji ćemo svoje nafte i svoga zlata da se odreknemo, pa odlično. Nemam nikakav problem sa tim - rekao je Vučić.

Kako je naveo, prethodna vlada nije imala snage da izdrži pritiske, kako kaže, "raznih pametnjakovića koje su plaćali Rokfeler i ostali", ne bi li se zaustavio razvoj i napredak Srbije.

- Ja želim uspešnu Srbiju, da Srbija ide brže od drugih, da Srbija raste brže od drugih, a oni žele da zaustave rast i uspeh Srbije. Ako ćete da me kaznite zbog toga što ja želim uspeh Srbiji, što želim napredak Srbije, pa ja sam ovo isto govorio i u kampanji, nijednog sekunda se ne odričući svojih stavova - istakao je Vučić.

Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SEVERNE MAKEDONIJE/ nr

 

Vučić je rekao da ne može sa sigurnošću da kaže ko će biti predsednik Vlade, a kamoli više od toga.

- Što se mene tiče, sutra ujutro bismo počeli. Sutra ujutro. Ali uz najvišu moguću zaštitu životne sredine i uz zaštitu građana. Nemci da nam odgovaraju za to. I da nam pokažu na nemačkom primeru i nemačke standarde da uvedu ovde u Srbiji. Da razgovaramo sa narodom, da obezbedimo ogromne plate, velika primanja za ljude, veliki uspeh Loznice, Mačve, Podrinja... - izjavio je Vučić.

Prema njegovoj oceni, to ne zavisi od njega.

- A hoće li biti ili neće, na moju žalost, ne zavisi od mene. Da sam premijer i da sam kandidat za premijera, rekao bih vam - onog dana kad me postave, sutradan ujutro - naveo je Vučić.
 

Ostavite komentar