Vesti > Politika

VUČIĆ u Skoplju najavio VELIKU VEST: Od 1. marta stupa na snagu SLOBODNO TRŽIŠTE RADA zemalja Otvorenog Balkana

Predsednik je najavio da će u 14 sati biti potpisana dva protkola koja su od izuzetnog značaja

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

22/01/2024 > 16:35

podeli vest:

VUČIĆ u Skoplju najavio VELIKU VEST: Od 1. marta stupa na snagu SLOBODNO TRŽIŠTE RADA zemalja Otvorenog Balkana
Foto: Tanjug printscreen


Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će danas u Skoplju biti potpisana dva protokla koji će omogućiti da od 1. marta stupi na snagu potpuno slobodno tržište rada zemalja Otvorenog Balkana.

- Imali smo nekoliko važnih stvari, uvek bude ponekih neprijatnih detalja, ali ne želim o tome da govorim - rekao je Vučić.

Kazao je da će u danas u 14 sati biti potpisana dva protkola koja su od izuzetnog značaja.

- I to smo mesecima čekali, što znači da bi od 1. marta konačno trebalo da stupi na snagu ono o čemu smo govorili, a to je potpuno slobodno tržište rada u zemljama Otvorenog Balkana - Srbiji, Severnoj Makedoniji i Albaniji. To je velika i važna vest i mislim da će u mnogome da doprinese stvaranju boljeg poslovnog ambijenta i za domaće i za strane kompanije, prevazilaženju problema sa nedostajućom radnom snagom i stvaranju tržišta radne snage koje više nije od šest ili sedam miliona stanovnika, već ako dodate i Albaniju i Severnu Makedoniju, približavamo se na 11 miliona stanovnika - rekao je Vučić.

I već to dovoljno govori koliko su to za nas značajne stvari, dodao je on.

- To će ići i ovaj protokol o identifikacionim brojevima i verujem da time ulazimo u novu fazu razgovora kako da olakšamo komunikaciju i između građana, ali i između poslovnih ljudi, između kompanija i u privatnom sektoru, ali razume se i u javnom sektoru. I to je deo svega onoga što je neophodno da radimo u narednom periodu. 

Ostavite komentar