Vesti > Politika

Vučić iz SKOPLJA poručio: Srbija je otvorena za sve IDEJE, važno je da REGION BUDE POVEZAN

Za nas su važnije zelene trake od jedinstvene evropske platne zone, rekao je predsednik

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

22/01/2024 > 11:15

podeli vest:

Vučić iz SKOPLJA poručio: Srbija je otvorena za sve IDEJE, važno je da REGION BUDE POVEZAN
Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SEVERNE MAKEDONIJE/ nr


Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Skoplju, na skupu "Zapadni Balkan i EU da je jako važno da region bude povezan, da funkcionisanje tzv. zelenih traka na prelazima ima najveći značaj za ZB, i poručio da će kada je reč o zajedničkom regionalnom  Srbija će biti otvorena za sve ideje i spremna da ih realizuje.

- Za nas su važnije zelene trake od jedinstvene evropske platne zone (Single European Payment Area), što je takođe važno. Ne zanemarujem niti potcenjujem značaj SEPA, ali su za nas zelene trake od najveće važnosti. To će biti od velike koristi u stvaranju boljeg poslovnog okruženja za sve nas, za naše ljude ali i za sve ostale koji bi želeli da ulažu u ovaj region - rekao je Vučić na sastanku o evrposkom Planu rasta za ZB.

Kada je reč o zajedničkom regionalnom tržištu, Vučić je istakao da će Srbija biti potpuno otvorena za sve ideje i spremna da ih realizuje.

- Imam veliku molbu za sve vas iz regionalnih organizacija i iz Evropske unije da nam pomognete u nekim pitanjima, jer ćemo morati da rešimo neke teške probleme sa kojima ćemo se suočiti. Moramo da se uskladimo kada je reč o ekonomskim merama, politici subvencija i svemu ostalom, pre nego što uđemo u EU -  rekao je predsednik Srbije.

Foto: Tanjug printscreen

 

Što znači, kako je objasnio da ako postoje neke mere koje su države ili entiteti već preduzeli, recimo, ako želimo da podstaknemo kompanije koje ulažu u Srbiju, ne možemo se obavezati da će ta podrška stati pre 2025. ili 2026. jer ne znamo da li ćemo biti deo

- Evropske unije ili već znamo da nećemo biti deo EU - rekao je Vučić.

Naglasio je da u godinama ne možemo sebi da pucamo u nogu kada je o tome reč i da su to pitanja koja ćemo morati da rešimo. 
 

Ostavite komentar