Vesti > Politika

Hil OSUDIO NAPADE: NASILJU I VANDALIZMU nad institucijama NIJE MESTO u demokratskom društvu

Hil je istakao da policija održava javni red i mir i da mora da učini sve kako bi zaštitila dostojanstvo građana i građanska prava

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Katarina Milanović

25/12/2023 > 18:15

podeli vest:

Hil OSUDIO NAPADE: NASILJU I VANDALIZMU nad institucijama NIJE MESTO u demokratskom društvu
Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr


Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil poručio je danas da nasilju i vandalizmu nad državnim institucijama nije mesto u demokratskom društvu i dodao da legitimitet demokratskih procesa zavisi od transparentnosti i spremnosti svih da poštuju volju naroda.

- U satima i danima koji su pred nama, lideri Srbije i njeni građani treba da se sete: Legitimitet demokratskih procesa zavisi od transparentnosti i spremnosti svih stranaka, bilo pobedničkih ili gubitničkih, da poštuju volju naroda izraženu na izborima - napisao je Hil na društvenoj mreži X.

On je dodao da rad srpskih izbornih institucija ostaje od ključnog značaja, "čak i kada Srbija radi sa OEBS-om i drugima na rešavanju nedostataka u svojim demokratskim procesima".

- Žalbe treba podnositi legalnim, mirnim i nenasilnim sredstvima. Nasilju i vandalizmu nad državnim institucijama nije mesto u demokratskom društvu - naveo je američki diplomata.

Hil je istakao da policija održava javni red i mir i da mora da učini sve kako bi zaštitila dostojanstvo građana i građanska prava.

- Uveren sam da će Srbija proći kroz ove izazove sa ojačanom demokratijom. Svi građani Srbije imaju pravo da budu saslušani i odgovornost da svoje političke stavove iskažu na miran način i bez pribegavanja nasilju - zaključio je američki ambasador u Beogradu.

Ostavite komentar