Vesti > Politika

VOZNIJAK otkrio VUČIĆU "tajnu" o VEŠTAČKOJ INTELIGENCIJI: Evo na koje pitanje ne može da da ODGOVOR

Reč je o čoveku koji je stvorio savremene kompjutere, čiji dolazak u Srbiju menja poziciju Srbije na toj mapi.

Izvor: K1info

06/12/2023 > 18:44

podeli vest:

VOZNIJAK otkrio VUČIĆU "tajnu" o VEŠTAČKOJ INTELIGENCIJI: Evo na koje pitanje ne može da da ODGOVOR
Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o poseti suosnivača Apple Stiva Voznijaka Srbiji, da je to jedan od najintelgentijih ljudi koje je sreo u životu.

- Preneću nekoliko utisaka koje možda ljudima neće toliko da znače, a zanimljivi su. Reč je o verovatno najinteligentnijem čoveku kojeg sam sreo u životu. Tokom ručka sam ga pitao koliko može cifara da zapamti. On je rekao da veštačka inteligencija moraju da budu reporteri i novinari, a čovek mora da bude urednik. Reč je o čoveku koji je stvorio savremene kompjutere, čiji dolazak u Srbiju menja poziciju Srbije na toj mapi. Ali razgovarali smo pre svega o obrazovanju. Bavi se o obrazovanju dece od 11 do 13 godina najčešće, i onda smo tražili za ta godišta šta je sve što možemo da uradimo - rekao je predsednik za TV Prva, i dodao:

- On mi je rekao:"Stavi konja na šahovsku tablu i igraj konja da budeš na svakom polju, a da nijednog puta ne dodirneš drugo polje". Veštačka inteligencija nije mogla da mi da odgovor, ali čovek jeste.

Predsednik  je dodao da će se ubuduće mnogo više novca ulagati u obrazovanje.

- Mnogo više novca ćemo ulagati u obrazovanje. Ne samo "povećajte plate", povećaćemo, ali moraćete da uzvratite većim radom. Dovešćemo u Srbiju najmoćnije univerzitete, nećemo da nam klinci odlaze u inostranstvo jer ne mogu da nađu dovoljno dobar univerzitet u Srbiji. Čak 67 odsto dece čim završi ima posao s platom od 72.000 dinara, to moramo da povećamo, posebno za zanatske poslove i da dodatno nagradimo naše profesore i i da bi oni napredovali a i učili jer i oni moraju da uče, da nam ne bi i oni odlazili u inostranstvo, obrazovanje je ključna stvar - dodao je on. 

 

 

Ostavite komentar