Vesti > Politika

BLOKIRAN saobraćaj kod Narodne skupštine zbog PROTESTA dela opozicije

Organizatori su ranije najavili da će se na protestu obratiti poslanici Nebojša Zelenović (Zajedno) i Radomir Lazović (Zeleno levi klub)

Izvor: K1info/Tanjug

30/09/2023 > 18:51

podeli vest:

BLOKIRAN saobraćaj kod Narodne skupštine zbog PROTESTA dela opozicije
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji dela opozicije, počeo je večeras oko 18.30 časova ispred Doma Narodne skupštine gde je blokiran saobraćaj, javlja Tanjugov izveštač.

Na protest su došli predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanica DS-a Dragana Rakić, kopredsednici stranke Zajedno Nebojša Zelenović i Biljana Stojković, poslanik "Moramo-Zajedno" Đorđe Miketić, šef poslaničke grupe Zeleno levi klub Radomir Lazović i poslanici tog kluba Đorđe Pavićević, Jelena Jerinić, kao i njihov stranački kolega Dobrica Veselinović, predsednik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, bivši predsednik Nove stranke Aris Movsesijan.

Organizatori su ranije najavili da će se na protestu obratiti poslanici Nebojša Zelenović (Zajedno) i Radomir Lazović (Zeleno levi klub), a potom će se, kako su naveli, učesnici protesta uputiti "medijskom trasom" do zgrade RTS-a kako bi javni servis podsetili na zahteve koje su im uputili ranije.

Planirano je da se posle toga nastavi ka zgradi Predsedništva kako bi, kako su rekli, podsetili predsednika Srbije Aleksandra Vučića na njihov zahtev da se do kraja godine raspišu vanredni parlamentarni izbori i izbori u Beogradu, kao i na njegovo obećanje da će do kraja ove nedelje dati odgovor na te zahteve.

Vučić je, u međuvremenu, odgovorio na zahtev opozicije i rekao da će zajedno biti održani parlamentarni, pokrajinski, beogradski i izbori u još nekim opštinama, te da su spremni za njih od 17. decembra i da bi mogli biti održani i tog dana.


 

Ostavite komentar