Vesti > Politika

Do SREDINE OKTOBRA odluka O IZBORIMA: Vučević o VAŽNOM DATUMU i neuspelim pregovorima u Briselu

Istakao je da sada nije nimalo lako nabaviti naoružanje i vojnu opremu koju sami ne proizvodimo, ali da ćemo ih nabavljati

Izvor: K1info/Tanjug

17/09/2023 > 11:23

podeli vest:

Do SREDINE OKTOBRA odluka O IZBORIMA: Vučević o VAŽNOM DATUMU i neuspelim pregovorima u Briselu
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Vojska Srbije ima mnogo više nego što je imala u ranijim periodima, a jaka vojska nam je potrebna jer ona čuva mir i garantuje slobodu, izjavio je danas ministar odbrane u Vladi Srbije i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević.

On je gostujući na TV Prva naveo i da bi do sredine oktobra trebalo da se zna da li se ide na prevremene izbore ili ne.

Govoreći o nabavci naoružanja istakao je da sada nije nimalo lako nabaviti naoružanje i vojnu opremu koju sami ne proizvodimo, ali da ćemo ih nabavljati na svim tržištima gde je to moguće.

Osvrćući se na poslednju neuspelu rundu pregovora u Briselu, rekao je da posle nje opet imamo napeto stanje na terenu gde je srpski narod izložen pritiscima.

- Odmah su krenuli incidenti. U Gračanici su pretučena dvojica srpskih mladića. Kurti je spreman na sve. Albanci idu samo na izazivanje sukoba i Kurtijev cilj jeste da očisti Kosovo od Srba - rekao je Vučević.

Dodao je da ga plaši i reakcija međunarodne zajednice, čiji su predstavnici prvoga dana, odnosno kada su pregovori u Briselu vođeni bili korektni u izjavama, ali već drugog dana je to neka nevidljiva ruka obrisala, pa se moralo reći da su i Srbi bili pomalo krivi, a ne samo Albanci.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i vojska Srbije

 

Odgovarajući na pitanje da li se zna kada će u Srbiji biti izbori, Vučević je rekao da je SNS za izbore spremna i da bi do 15. oktobra valjalo očekivati da se znaju datumi, odnosno kada će kojih izbora biti.

- Mi smo kao stranka spremni za izbore. O tome smo pričali i sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem i smatramo da bi trebalo da vidimo da li imamo podršku građana. Što se nas tiče može da se razgovara i o decembarskim izborima. Najvažnije je da postignemo politički dogovor da li idemo na izbore, ali ne prihvatamo da neko unapred određuje ili ucenjuje na koje će se izbore ići - istakao je on.

Kada je o cenzusu reč, ocenio je da nažalost to pitanje neće moći da se otvori i da bi on voleo da se vrati cenzus od pet odsto.

Vučević je najavio i da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras izneti novi paket mera kojima će se pomoći građanima, da lakše preguraju period inflacije.

Ostavite komentar