Vesti > Politika

Mali RAZGOVARAO sa Hilom o EKONOMSKIM temama u Srbiji, IZGRADNJI PUTEVA

Mali i Hil razgovarali su o trenutno aktuelnim radovima, poput izgradnje Moravskog koridora, na kome rade upravo američke firme

Izvor: K1info/Tanjug

23/08/2023 > 17:14

podeli vest:

Mali RAZGOVARAO sa Hilom o EKONOMSKIM temama u Srbiji, IZGRADNJI PUTEVA
Foto: Tanjug/Ministarstvo finansija


Ministar finansija Srbije Siniša Mali razgovarao je danas sa ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom o aktuelnim ekonomskim temama u Srbiji i regionu i istakao da je zadovoljan finansijskim rezultatima koje naša zemlja ostvaruje u godini obeleženoj ekonomskim globalnim pritiscima.

- Do sada imamo veće prihode od planiranih, predstoji nam rebalans budžeta, nakon koga ćemo dalje raspoređivati novac po prioritetima. To su svakako veliki infastrukturni projekti koje smo započeli i koje planiramo, ali i subvencije poljoprivrednicima, kao i izdvajanja za retke bolesti i lečenje u inostranstvu - rekao je Mali a saopštilo Ministarstvo finansija.

Mali i Hil razgovarali su o trenutno akteulnim radovima, poput izgradnje Moravskog koridora, na kome rade upravo američke firme, planovima za izgradnju tunela kroz centar Beograda, obilaznice oko Kragujevca, deonice Zrenjanin - Novi Sad i drugim.

- Prihodi budžeta su premašili naša očekivanja tako da ćemo rebalansom nastaviti finansiranje tih važnih projekata - rekao je Mali.

Hil je ocenio da Srbija ostvaruje odlične rezultate i posebno se osvrnuo na uspeh naše zemlje u dobijanju organizacije specijalizovane međunarodne izložbe EKSPO 2027.

- Budućnost Srbije jesu veliki revolucionarni projekti - poručio je on.

U prvih šest meseci ove godine robna razmena Srbije i SAD iznosila je 568,8 miliona dolara, pri čemu je naš izvoz iznosio 275,3 miliona a uvoz 292,9 miliona dolara.  
 

Ostavite komentar