Vesti > Politika

Posle teškog sastanka Vučića sa Lajčakom i Eskobarom, NASTAVLJAJU SE RAZGOVORI

Vučić je poručio da neće odustati od vitalnih nacionalnih i državnih interesa, pre svega interesa i sigurnosti Srba na KiM

Autor: Tanjug

25/08/2022 > 19:03

podeli vest:

Posle teškog sastanka Vučića sa Lajčakom i Eskobarom, NASTAVLJAJU SE RAZGOVORI
Foto: Tanjug/STRAHINJA ACIMOVIC/ bs


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle sastanka sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, poručio je da neće odustati od vitalnih nacionalnih i državnih interesa, pre svega interesa i sigurnosti Srba na KiM.

Vučić je najavio da će razgovore sa Eskobarom i Lajčakom, kojima su prisustvovali i ambasadori SAD i EU u Srbiji, Kristofer Hil i Emanuel Žiofre, nastaviti večeras.

- Imali smo ne lake razgovore sa Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom. Nastavljamo večeras razgovore posle 22 sata po pitanju KiM - preneo je Vučić u video poruci na instagram profilu "budućnostsrbije“.

Istakao je da je njegova poruka, koja se odnosi pre svega na srpski narod na KiM, da će uvek čuvati i boriti se za mir i stabilnost.

- Nijednog sekunda, budite uvereni, baš onako kako sam vam obećao, nećemo odstupiti ni od naših vitalnih nacionalnih i državnih interesa, pre svega od interesa našeg naroda, vaše sigurnosti. Nema odustajanja nema predaje - poruka je predsednika građanima.

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i specijalni predstavni SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar ocenili su večeras posle susreta sa predsenikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je taj sastanak bio težak, ali da je predstavljao odgovornu diskusiju i da je predsednik Vučić pokazao posvećenost miru i stavilnosti.

Mirioslav Lajčak je na Tviteru posle susreta objavio da je sastanak sa Vučićem predstavljao tešku, ali i odgovornu diskusiju.

- Imao sam tešku ali odgovornu diskusiju sa predsednikom Srbije. Preneo sam poruke i istakao da svi sporazumi postignuti u okviru dijaloga moraju da budu sprovedeni, uključujući i Sporazum o slobodi kretanja iz 2011. Nastavićemo razgovore kasnije večeras - poručio je Lajčak.

Eskobar, koji je zajedno sa Lajčakom oko 17.40 napustio zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije, rekao je da ceni posvećenost miru srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

- Imali smo težak i dugačak sastanak sa predsednikom Vučićem. Cenimo posvećenost predsednika miru i stabilnosti. Nastavljamo dalje - saopštio je Eskobar, a prenela američka ambasada na Tviteru.

Vučić se u 17.00 sastao sa Lajčakom, a zatim je održan trilateralni sastanak, uz prisustvo Eskobara.

Ostavite komentar