Vesti > Politika

Vučić o STANJU na Kosmetu: DOZVOLJENO im je da UBIJAJU SRBE i niko o tome NE VODI ISTRAGU

Predsednik Aleksandar Vučić gostujući na Pink TV govorio je o susretima u Briselu, o tome šta može Srbija da uradi u narednom periodu...

Izvor: K1info

13/07/2023 > 21:56

podeli vest:

Vučić o STANJU na Kosmetu: DOZVOLJENO im je da UBIJAJU SRBE i niko o tome NE VODI ISTRAGU
Foto: PrintScreen/ TV Pink


- Nažalost više nećete moći da mi vidite osmeh na licu - rekao je Vučić počevši da govori o situaciji na KiM.

- Srbi kažu: 'Čekali smo 10 godina formiranje ZSO, hapsite nam ljude, pucate u njih'. A pritom, srećom, nijedan Albanac nije ranjen. Dozvoljeno je ubijati Srbe jer niko ne vodi istrage o ranjenim Srbima - istakao je i dodao da nikoga nije briga ko je upucao Dragišu Galjka.

- Nije problem da morate nekad da popustite jer je neko jači. Ali je problem kad vas neko tretira, i to celu zemlju, sve nas, kao kretene. Maltretiranje traje svakog dana. Mimo Briselskog sporazuma postavljaju punktove - kazao je predsednik.

Prištinska strana odbija sve što se tiče ZSO.

Foto: Kosovo Online

 

- Kurti na sve to kaže, mi to nećemo da uradimo i ne pada nam na pamet. I onda mene iz Brisela zovu i kažu da moramo peticiju da pišemo. Igraju se sa nama zato što znaju da mi imamo nešto da izgubimo, i mi moramo da brinemo o svemu tome. Ako mi kažemo ne, oni će da kažu "Ukoliko se nastave protesti EU kaže da naši ljudi moraju da se povuku ispred zgrada, zato što oni ne doprinose miru. Šta hoćete, bre od nas? Imamo jedan probelm, nisam ja ni ćorav, a ni glup, sve ovo vidim i znam, sve im trikove čitam unapred. Problem je u tome što oni imaju sirovu i surovu silu. Niko od njih ne poštuje pravo, jedino što ih interesuje kako i na koji način da sačuvaju svoje čedo - dodaje predsednik Srbije.

Kaže da je problem kada neko celu zemlju i sve ljude u njoj tretiraju kao kretene.

- Šta mi možemo da uradimo - ne možemo grlom u jagode, ne možemo da se bijemo protiv celog sveta. Možemo da kažemo sve je ok, samo nemojte da nas pravite budalama. Mi ćemo da procenimo da li nešto moramo ili ne moramo, da taktiziramo, samo nemojte da nas pravite ludim i govorite da nam činite dobro, na bilo koji način ili u bilo kom obliku - rekao je predsednik gostujući na TV Pink. 

Svet neće biti isti za 7 do 8 godina 

Na pitanje da li je Srbija na evropskom putu, Vučić je rekao da jeste i da mora da bude. 

- Ne zato jer sam ja fasciniran Briselom, imao sam možda jednu lepu posetu od 200 poseta. Svaka druga je bila mučenje, pa šta. Mi moramo da vodimo računa o svim našim interesima o životima ljudi, ekonomiji i politici. Hoćemo li dočekati povoljniju situaciju u svetu - ne znam. Svet se menja,  sporo za nas koji živimo život,a dva života nemamo. U istorijskom smislu se menja 2030. godine Velika Britanija, Francuska, Italija neće biti u prvih 10 najrazvijenijih zemalja sveta. Nemačka će biti 10. sa današnjeg četvrtog mesta biće 10. biće jedina evropska zemlja na poslednjem mestu u prvih 10. Azijske zemlje će tada da dominiriaju uz SAD koja će i dalje da bude verovatno prvo mesto ili da ga deli sa Kinom sve ostalo pada - rekao je Vučić.  

Foto: Pixabay.com

 

- Mi nemamo ni gas ni naftu, već zavisimo od toga koliko ćemo da kupimo. Mora da bude jedna racionalna, promišljena , ozbiljna politika, ona u kojoj ćemo da štitimo nacionalne interese i u kojoj nećemo dozvoliti da nas prave ludim. U kojoj ćemo znati da sačuvamo živote našeg naroda - rekao je predsednik. 

On je rekao da je potrebna politika u kojoj nećemo da se stidimo kada vaspitavamo našu decu u kojoj nećemo da se stidimo kada pravimo filmove o Jasenovcu. 

- U kojoj nećemo da se stidimo kada otvaramo spomenike našim junacima sa Košara, kada konačno nazovemo kej u Beogradu obalom Jasenovačkih žrtava. Niste imali Jasenovac ni u jednoj beogradskoj ulici 70 godina, ali smo imali i Šibenik i Zadar, sada da me ubijete kakve veze imaju Šibenik i Zadar a da nemamo Jasenovac niko ne može da mi objasni, ali eto tako je ima kod nas tog kmetskog, rajnskog mentaliteta da volimo da podilazimo drugima i ne brinemo o sebi, ali šta da radimo. To su stvari koje možemo da radimo - rekao je Vučić. 

On je rekao da osim svega toga država treba da bude spremna ukoliko neko napadne njen narod da ga odbrani. 

- Koliko god je moguće, ali da bežimo od toga i da se bavimo ekonomijom, i fabrikama i putevima i prugama - rekao je Vučić. 

 

Ostavite komentar