Vesti > Politika

Zajedno PROTIV ILEGALNE migracije: GAŠIĆ potpisao Memorandum o JAČANJU SARADNJE sa Austrijom

Srbija je na sastanku sa ministrima Austrije i Mađarske pohvaljena za postignute rezultate u borbi protiv iregularnih migracija

Izvor: K1info/Tanjug

07/07/2023 > 16:09

podeli vest:

Zajedno PROTIV ILEGALNE migracije: GAŠIĆ potpisao Memorandum o JAČANJU SARADNJE sa Austrijom
Foto: Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ nr


Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić danas je u Beču, potpisao Memorandum o razumevanju o jačanju trilateralne saradnje u oblasti efikasne borbe protiv ilegalnih migracija sa ministrom unutrašnjih poslova Austrije Gerhardom Karnerom i zamenikom ministra unutrašnjih poslova Mađarske Bencem Retvarijem.

Tim memorandumom dodatno će se unaprediti saradnja u očuvanju bezbednosti granica, suzbijanja iregularnih migracija i krijumčarenja ljudi i osim što predviđa intenziviranje aktivnosti policija država potpisnica omogućiće uključivanje drugih zemalja pogođenih iregularnim migracijama.

Memorandum je potpisan u okviru trećeg trilateralnog sastanka Mađarske, Srbije i Austrije kojem su prisustvovali najviši zvaničnici ovih država, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Ministar Gašić prisustvovao je i sastanku ministara spoljnih i unutrašnjih poslova Srbije, Mađarske i Austrije na kojem je Srbija pohvaljena za postignute rezultate u borbi protiv iregularnih migracija.

Ostavite komentar