Vesti > Politika

Od sledeće nedelje ZABRANA IZVOZA MUNICIJE I ORUŽJA: Vučić upozorio da je INTERES ZEMLJE UGROŽEN

Sve neophodno da bude pripremljeno u slučaju agresije na Republiku Srbiju, poručio je predsednik

Izvor: K1info/Tanjug

06/07/2023 > 20:30

podeli vest:

Od sledeće nedelje ZABRANA IZVOZA MUNICIJE I ORUŽJA: Vučić upozorio da je INTERES ZEMLJE UGROŽEN
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas da će sledeće nedelje najverovatnije potpisati odluku o zabrani daljeg izvoza municije i bilo kakvog oružja i oruđa iz Srbije, jer je vitalni nacionalni interes Republike Srbije u ovom trenutku ugrožen do poslednjeg stepena.

- I sve neophodno da bude pripremljeno u slučaju agresije na Republiku Srbiju. Sve logističke pripreme se sprovode - rekao je Vučić.

Napomenuo je da će, po pitanju zabrane izvoza municije i oružja, biti provereno kako stoje stvari u ugovorima.

Srbija se ne sprema za rat, već se zalaže za mir i stabilnost i deeskalaciju situacije, rekao je Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje novinara da li se Srbija sprema za rat i šta ako odgovori Jensa Stoltenberga i zahtev za održavanje hitne sednice SB UN bude neodređen i istakao da je Srbija učinila sve da deeskalira sukob.

- Znam ja šta je vaša namera, da kažete da vas neko vraća u 90-te. Šta god da uradimo, uvek ćemo biti krivi. To nije od juče, već od ko zna koliko godina. Srbija se ne sprema za rat, ali je spremna da sačuva živote našeg naroda, svoju zemlju od svih onih koji žele da je ugroze i njen integritet i suverenitet. Ta pretnja koju ste hteli da iznesete i optužite nas da se pripremamo za rat na vašu žalost nije prošla - rekao je Vučić.

On je ponovio da je Srbija ispunila sve zahteve EU i da je spremna dalje da nastavi da radi na deeskalaciji, ali da to ne zavisi samo od Srbije.

Na pitanje Tanjuga o čemu će razgovarati u Beču sa mađarskim i austrijskim premijerima Viktorom Orbanom i Karlom Nehamerom, Vučić je odgovorio da će tema biti sva bitna pitanja.

- Razgovaraćemo o migratornim kretanjima i svim drugim pitanjima i sa Nehamerom i sa Orbanom koji su istinski prijatelji naše zemlje - naglasio je Vučić.

Ostavite komentar