Vesti > Politika

Vesić: Obešena LUTKA na protestu - direktan poziv na UBISTVO Vučića

Tako izgleda demokratija, a ne autokratija, smatra ministar

Izvor: K1info/Tanjug

04/06/2023 > 11:20

podeli vest:

Vesić: Obešena LUTKA na protestu - direktan poziv na UBISTVO Vučića
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić, izjavio je da je obešena lutka predsednika Aleksandra Vučića, koja se sinoć videla na protestu u organizaciji dela opozicije, direktan poziv na ubistvo predsednika države.

Vesić je pozvao nadležne organe da ozbilјno shvate tu pretnju, poručujući da je atmosfera koja se stvara duboko zabrinjavajuća.

- Na protestu koji je sinoć organizovao deo opozicije nošena je obešena lutka predsednika Vučića, što je direktan poziv na ubistvo predsednika. Opozicioni organizatori skupa kao govornici koji inače tvrde da se okuplјaju jer su protiv nasilјa u društvu, nisu se ogradili od poziva na ubistvo predsednika Republike - napisao je Vesić na Fejsbuku. 

Naveo je da je Srbija demokratska zemlјa u kojoj svako ima pravo da slobodno izrazi svoje mišlјenje, u kojoj postoje mediji koji podržavaju vlast, ali i oni koji podržavaju opoziciju, kao i dinamičan parlament u kojem se vode žustre rasprave između poslanika različitih partija, iz vlasti i opozicije, uz  široku slobodu javnih okuplјanja tokom kojih desetine hilјada lјudi, nekih za vlast, a nekih protiv vlasti, mogu na miran način da izraze politički stav. 

- Tako izgleda demokratija, a ne autokratija. Atmosfera koja se stvara u društvu, gde se preti ubistvom legalno izabranom predsedniku jedne zemlјe, treba sve da nas duboko zabrine - upozorio je Vesić, koji je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Zato je poručio da nadležni organi moraju ove pretnje da shvate ozbilјno i da bezbednost predsednika podignuta na najviši mogući nivo. 

- Naučili smo da vlast, ako želimo stabilnu državu, ne može da se preuzima ubistvima, niti na ulici, već se za vlast bori na izborima - dodao je Vesić. 

Naveo je i da je Srbija predstavlјena svetu ne kao zemlјa nasilnika, već zemlјa koja neprestano razvija i neguje svoje demokratske kapacitete, koji su garant prava svakog punoletnog građanina naše zemlјe da bira i bude biran. 

- To smatram jednom od najvećih tekovina vladavine Srpske napredne stranke i potvrdu da danas, kada se osvrnem na godine iza sebe, moja borba za demokratsku Srbiju nije bila uzaludna - zaklјučio je Vesić.

Ostavite komentar