Vesti > Politika

VUČEVIĆ saopštio PLANOVE: 24. juna konstituišemo STRANAČKE ORGANE, a onda se priključujemo POKRETU

Pitanja sa kojima će se Srbija suočavati u narednom periodu biće mnogo izazovnija, posebno po pitanju KiM

Izvor: K1info

27/05/2023 > 15:33 >> 15:37

podeli vest:

VUČEVIĆ saopštio PLANOVE: 24. juna konstituišemo STRANAČKE ORGANE, a onda se priključujemo POKRETU
Foto: TANJUG/ NEBOJŠA RAUS/ nr


Novoizabrani predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević najavio je danas u Kragujevcu, nakon vanredne sednice skupštine stranke, da će 24. juna biti konstituisani stranački organi, a da se nakon toga priključuju velikom narodnom pokretu.

Vučević je rekao da je najveći legat koji nasleđuje od predsednika Aleksandra Vučića, u smislu politke stranke, taj da su interesi Srbije iznad svega.

Podsetio je da je SNS uvek, pre svega vodila računa o otadžbini i interesima Srbije, a tek posle toga su mogli na red da dođu stranački interesi.

Nastavićemo da radimo svi zajedno, sa Izvršnim odborom na čelu sa Darkom Glišićem 24. juna biramo Glavni odbor stranke, Predsedništvo, zamenika predsednika, potpredsednike i sve što će se dalje konstituisati u ovkiru stranačkih organa čime ćemo zaokružiti ceo proces.

Krajem juna se, kako je naglasio, priključuju velikom patriotskom narodnom pokretu koji razumeju kao poziv i jačanje političkog frotna za državu.

Foto: TANJUG/ NEBOJŠA RAUS/ nr

 

Dodao je da će pitanja sa kojima će se Srbija suočavati u narednom periodu biti mnogo izazovnija, posebno po pitanju Kosova i Metohije.

Zato je, kako je naglasio, važno da SNS ima širinu političke percepcije i da da šansu da se oko te politke za koju se zalaže SNS zajedno sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem uključe i članovi drugih partija ali i oni koji žele da ostanu nestranačke ličnosti, kako bi se izborili za snažnu i jedinstvenu Srbiju.

On je dodao da će državni organi u kratkom roku razmotriti poruku Srpske liste da se prekine dijalog sa Prištinom. 

- Što se tiče situacije na KiM, veoma je dramatična i teška i kao građanin Srbije, kao Srbin apsolutno razumem poruku Srpske liste i svih građana srpske nacionalnosti na KiM. Držvani organi će u kratkom roku razmotriti ono što je poruka Srpske liste koja se praktično dogodila ili definisala dok je trajala naša skuština, pa ćete dozvoliti da je potrebno i vremena da se o tome razgovara - dodao je on.

Foto: TANJUG/ NEBOJŠA RAUS/ nr

 

On je rekao je cilj Kurtijeve politike etničko čišćenje Srba ili da se svede na "minorni broj koji je za njih prihvatljiv".

- Zaista je nekada degutantno razgovarati sa onima koji su po ko zna koji put osudli Kurtijevo nasilje, a on baš ne haje za njihova osuđivanja i uvek ide korak dalje i očigledno nastavlja sa politikom terora nad srpskom zajednicom na KiM,  sa isključivim ciljem da etički očisti KiM od Srba, bez bilo kakve dileme - rekao je Vučević.

On je pozvao Srbe da ne nasedaju na provokacije, da izbegenemo scenario da smo rušilački faktor i da ne idemo na ruku Kuriju .

On je dodao da SNS neće biti bez Aleksandra Vučića, pošto on nije napustio stranku, niti se od nje "razveo", već  je, kako je rekao, samo urađena primopredaja štafete.

Odgovrajući na pitanja novinara zašto je Vučić odlučio da se ne kandiduje ponovo za predsednika SNS i kakava će biti sudbina te stranke, Vučević je rekao da je odlična sudbina stranke.

- Ona nije bez Vučića, on ostaje član i biće sa nama, nije napustio stranku - kazao je on.

Vučević je rekao da će se konstultovati sa Vučićem i istakao da nije sramota pitati.

- Najgore je kada nemate sa kim da razgovarate -  rekao je Vučević i dodao da će za neku godinu neko drugi dobiti štafetu.

 

 

Ostavite komentar