Vesti > Politika

Predstavnici OPOZICIJE predali u Vladi odštampane OSTAVKE Gašića i Vulina

Ukoliko njihovi zahtevi ne budu uvaženi, Jovanović je najavio novi protest "Srbija protiv nasilja"

Izvor: K1info/Tanjug

11/05/2023 > 14:40

podeli vest:

Predstavnici OPOZICIJE predali u Vladi odštampane OSTAVKE Gašića i Vulina
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predstavnici dela opozicije koja je organizovala protest „Srbija protiv nasilja“ predali su danas u Vladi Srbije odštampane ostavke ministra policije Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina. 

U ime opozicije, blanko ponuđene ostavke je na pisarnici vlade predala poslanica ekološkog ustanka “Zajedno” Danijela Nestorović, koja je rekla da očekuje da se Vlada, u najkraćem mogućem roku, izjasni o njihovom zahtevu za ostavkama.

- S obzirom na to da je na njima velika odgovornost za bezbednost ove zemlje, pokazali su da nisu kadri da je vode. Jedini način na koji bi mogli da pokažu dostojanstvo je da podnesu ostavke - rekla je Nestorović.

Pre predaje ostavki, novinarima se obratio i lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, koji je još jednom pročitao zahteve dela opozicije koji, osim ostavki Gašića i Vulina, uključuju i zahteve da se zaustavi dalja promocija nasilja u medijima i javnom prostoru, da se ukinu pojedini štampani mediji i tabloidi, da se oduzme nacionalna frekvencija medijima koji promovišu nasilje, kao i hitno sazivanje sednice Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Republike Srbije i bezbednosna situacija u zemlji.

Jovanović je podsetio i da juče u Novom Sadu ubijena još jedna žena.

- Ko je odgovoran za arsenal oružja pronađenog kod psihopate Blažića u Mladenovcu? Celo selo zna da poseduje Kalašnjikove i bombe, a jedino oni koji su odgovorni za bezbednost, za red i mir, policija i BIA, o tome pojma nemaju. Zato smo ovde da tražimo od Bratislava Gašića, od Aleksandra Vulina da urade jedino što mogu da urade, a to je da se sklone sa svojih funkcija - rekao je Jovanović.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Rekao je i da je rok za ispunjenje zahteva opozicije sutra.

Ukoliko njihovi zahtevi ne budu uvaženi, Jovanović je najavio novi protest „Srbija protiv nasilja“, koji će, kako je rekao, obuhvatiti i blokadu mosta Gazela.

 

Ostavite komentar