Vesti > Politika

Vučić: Ispunićemo sve ZAHTEVE RODITELJA iz "Ribnikara", biće angažovani NAJBOLJI SVETSKI STRUČNJACI

Smatramo da su zahtevi u ovako teškim trenucima bili neophodni da se vidi kako ubuduće možemo da pomažemo našoj deci

Izvor: K1info/Tanjug

12/05/2023 > 11:27

podeli vest:

Vučić: Ispunićemo sve ZAHTEVE RODITELJA iz "Ribnikara", biće angažovani NAJBOLJI SVETSKI STRUČNJACI
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će svi zahtevi roditelja iz Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" biti ispunjeni.

- Juče je predsednica Vlade imala sastanak sa predstavnikom Saveta roditelja iz OŠ 'Vladislav Ribnikar' i svih njihovih sedam zahteva smo u potpunosti spremni da ispunimo - rekao je Vučić.

On je rekao da su njihovi zahtevi razumni i racionalni.

- Smatramo da su zahtevi u ovako teškim trenucima bili neophodni da se sve stvari razjasne i da se vidi kako ubuduće možemo da pomažemo našoj deci - naveo je predsednik.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Istakao je da će biti angažovani najbolji svetski stručnjaci koji će raditi, zajedno sa domaćim stručnjacima, raditi na pružanju pomoći deci i roditeljima.

Vučić je dodao da je već uplaćen novac za dodatne troškove Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu.

- Očekujemo  156 psihologa. Moram da zahvalim psiholozima. Njih 250 se prijavilo i žele da pomognu svima koji su ugroženi - rekao je on i dodao da veruje da će država imati mogućnosti da ih svih 250 angažuje.

Istakao je da je posebno zadovoljan slanjem policajaca u škole i naveo da su i deca i roditelji zadovoljni.

Do sada je, kako je rekao, u akciji prikupljanja legalnog i nelegalnog oružja, prikupljen 9.401 komad naoružanja, više od 400.000 komada municije i 884 eksplozivnih sredstava, od čega 711 bombi i zolja.

On je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom rekao da je to mnogo više oružja nego što je prikupljeno 2015., 2016., 2017. i 2020. godine.

- Verujemo da će ovo biti najuspešnija akcija, dugoročna i nećemo stati na njoj. Hvala na poverenju građanima - rekao je Vučić.

On je istakao da je prilikom predaje oružja bilo i incidenata, u smislu zaostalih metaka u cevi, ali da nije bilo posledica.

 

- Zato je važno da kada vidite 10.000 cevi znate da je to korak napred ka bezbednosti dece. Ne ispaljuje pištolj metak već čovek, ali ako nema pištolj, zlo u glavi ne može da naškodi. Ponosan sam na to što smo učinili, molim građane da nastave, niko neće imati posledice, a onda ćemo ići u skladu sa merama koje smo doneli - rekao je on.

 

 

 


 

Ostavite komentar