Vesti > Srbija

Vučić: Prikupljeno 8.500 komada ORUŽJA, u ŠKOLE šaljemo 156 STRUČNJAKA da razgovaraju sa decom

Pored toga, građani su predali i 784 minsko eksplozivnih sredstava i 398.450 komada municije raznovrsnog kalibra

Izvor: K1info/Tanjug

11/05/2023 > 15:35

podeli vest:

Vučić: Prikupljeno 8.500 komada ORUŽJA, u ŠKOLE šaljemo 156 STRUČNJAKA da razgovaraju sa decom
Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u prethodna tri dana prikupljeno 8.500 komada različitog naoružanja.

On je najavio da je doneta odluka da se 156 stručnjaka pošalje u škole da razgovaraju sa decom i pomognu im da prevaziđu probleme nakon užasnog masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

- Do danas, u prethodna tri dana, gotovo neverovatan podatak, prikupili smo 8.500 komada različitog naoružanja, 784 minsko eksplozivnih sredstava, znači bombe i zolje, 398.450 komada municije raznovrsnog kalibra - naveo je Vučić u video-snimku objavljenom na njegovom nalogu na Instagramu.

On je zahvalio građanima na poverenju i tome što brinu o budućnosti Srbije i naše dece.

- Doneli smo odluku da odmah uključimo najstručnije ljude iz instituta koji se time bave, psihologe i psihijatre, 156 njih koji će razgovarati sa našom decom po školama, koji će pomoći da se prevaziđu problemi posle užasnog maskara koji smo doživeli - naveo je Vučić i dodao:

- Hvala vam na poverenju, izborićemo se za našu zemlju.

Prema informacijama Tanjuga, nikada ovoliko oružja nije dobrovoljno predato i to će neminovno dovesti do smanjenja stope kriminala.

 

 

 

Ostavite komentar