Vesti > Hronika

Student ustao na predavanju i rekao "JOŠ SAMO MALO": Policija ga uhapsila i našla isto oružje kao dečaka-ubice

Uhapšeni mladić je student prve godine Više škole

Izvor: K1info/informer.rs

09/05/2023 > 22:00

podeli vest:

Student ustao na predavanju i rekao "JOŠ SAMO MALO": Policija ga uhapsila i našla isto oružje kao dečaka-ubice
Foto: Shutterstock


Na Starom gradu policija je uhapsila sudenta Više škole Vazduhoplovne akademije L.K. (20) kod koga je u stanu pronađeno oružje iste marke koju je koristio i dečak Kosta K. u masakru u školi.

Prema nezvaničnim saznanjima Informera, uhapšeni mladić, student prve godine Više škole, u toku časa je ustao i rekao "Još samo malo".

- Pošto je to izgovorio samo je seo. Njegove reči uplašile su prisutne na času, jer se inače u poslednje vreme čudno ponašao, te su slučaj prijavili policiji. Policija je sačekala da se čas završi, a potom su, u akciji SALUS koja se odnosi na pojačanu kontrolu u školama, zajedno sa L.K. otišli u policijsku stanicu i obavili razgovor sa njim - rekao je izvor Informera upoznat sa slučajem.

On je dodao da je i u policijskoj stanici iskusknim inspektorima bilo čudno ponašanje pomenutog studenta.

- Po nalogu dežurnog zamenika tužioca Drugog osnovnog javnog tužilaštva policija je otišla da pretrese stan i iznenadili se šta su u njemu sve našli - rekao je izvor.

Prema njegovim rečima, pretresom stana i drugih prostorija pronađeno je oružje koje je iste marke koje je koristio i dečak Kosta K. u masakru u OŠ Vladislav Ribnikar.

Foto: Unsplash.com

 

- Naime prilikom pretresa stana i drugih prostorija pronađene su četiri kese u kojima je bilo oko 150 grama amfetamina, jedna vazdušna puška, kutija sa više dijabola za vazdušnu pušku i jedan pištolj marke Česka zbrojevka  kal.7,65 mm, za koji je njegov otac imao dozvolu, ali i koji je, kako se sumnja, koristio i dečak Kosta K. prilikom masakra koji je počinjen u OŠ Vladislav Ribnikar - rekao je izvor i dodao da je u jednoj prostoriji nađen i jedan lovački nož dužine sečiva od oko 15 cm.

Posle toga, dežurni zamenik tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je osumnjičenom L.K. odredio zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

 

 

 

Ostavite komentar