Vesti > Politika

VUČIĆ i KOVAČEVSKI: Odnosi BEOGRADA i SKOPLJA najbolji u ISTORIJI

Premijer Kovačevski je naglasio da između Srbije i Severne Makedonije više nema otvorenih pitanja

Izvor: K1info/Tanjug

31/03/2023 > 12:04

podeli vest:

VUČIĆ i KOVAČEVSKI: Odnosi BEOGRADA i SKOPLJA najbolji u ISTORIJI
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsednikom Vlade Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim i dvojica zvaničnika su istakla da su odnosi dveju država najbolji u savremenoj istoriji.

Predsednik Vučić je konstatovao da u Srbiji i Severnoj Makedoniji postoji čvrsta politička volja za dalje jačanje saradnje, pa je predložio konkretne korake u oblasti trgovine, turizma, kulture i sporta, saopštilo je Predsedništvo Srbije.

Premijer Kovačevski je naglasio da između Srbije i Severne Makedonije više nema otvorenih pitanja i da je partnerstvo dveju država primer za region. 

Takođe je rekao da će tri dokumenta, koja se potpisuju tokom njegove posete Beogradu, dati dodatni impuls snaženju saradnje.

Predsednik Vučić je dodao da je Srbija opredeljena da u odnosima u regionu promoviše pozitivnu agendu, orijentisanu ka budućnosti, što se vidi i kroz aktivnu ulogu u inicijativi Otvoreni Balkan, te je sa premijerom Kovačevskim razgovarao o saradnji u okviru te inicijative i dodatnim koristima za građane Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

 

 


 

Ostavite komentar