Vesti > Hronika

LUKA BOJOVIĆ sleteo u BEOGRAD: Evo gde se SADA NALAZI

Prema najnovijim informacijama, Bojović nakon sletanja možda neće ići u policiju

Izvor: K1info/blic.rs

30/11/2022 > 17:50 >> 21:18

podeli vest:

LUKA BOJOVIĆ sleteo u BEOGRAD: Evo gde se SADA NALAZI
Foto: YouTube screenshot


Luka Bojović sleteo je u Beograd.

On je u Srbiju došao posle 12 godina. Mere bezbednosti su na visokom nivou, a policija je organizovala nekoliko alternativnih varijanti za bezbedno odvoženje Bojovića sa aerodroma.

Kako "Blic" saznaje, Luka Bojović se trenutno nalazi u službenim prostorijama policije u tranzitnom delu aerodroma. Inspektori UKP-a obavljaju razgovor sa njim.

 

Na pitanje da li je srećan što se vraća u Srbiju, Bojović je kratko rekao:

- Da, da, naravno. Za sada ne mogu ništa da govorim javno, ali uskoro će biti prilike za to - rekao je on za Kurir, vidno raspoložen i nasmejan.

Bojović nakon sletanja možda neće ići u policiju.

- Postoji mogućnost da policija obavi razgovor sa Bojovićem na aerodromu, na temu njegove bezbednosti, eventualne ugroženosti i njegovih saznanja. To je opcija za slučaj procene da nema potrebe da on kao slobodan čovek bude odveden u policijsku stanicu u pratnji policije - kaže izvor "Blica" i dodaje:

- Mere bezbednosti su i dalje na visokom nivou, ali moraju da se poštuju Bojovićeva Ustavom zagarantovana prava. Nakon eventualnog razgovora sa policijom u zgradi aerodroma, postoji mogućnost da Bojović bez vidljive pratnje pripadnika službe bezbednosti ode ka gradu.

Izvor naglašava da još nije odlučena koja je konačna varijanta, upravo zbog Bojovićeve bezbednosti.

- Konačna odluka o večerašnjem transferu doneće se na osnovu procene rizika, koju će razmotriti profesionalci iz službi bezbednosti (MUP i BIA), uz poštovanje želja Bojovića kao slobodnog čoveka i njegovih zakonskih prava. S obzirom na njegovu potencijalnu i realnu bezbednosnu ugroženost, službe će na određeni način pokrivati i lokacije na kojima će Bojović boraviti u Beogradu - pojasnio je sagovornik "Blica".

 

Inače, na aerodromu Nikola Tesla policija i BIA imaju svoje prostorije. U vazdušnoj luci ima i posebna prostorija koja služi za vanredne situacije, gde se okupljaju osobe za bezbednosni sektor. Ta je prostorija prvenstveno namenjena za pojedine slučajeve vanrednog sletanja kada je neophodna koordinacija i nesmetan rad svih službi bezbednosti.

Po njega su, kako saznaje "Blic", otišla četvorica pripadnika MUP, dok će u obezbeđenju od aerodroma učestvovati oko petnaestak policijaca, sa četiri automobila u prstenu obezbeđenja.

 

 

Prve informacije koje su se pojavile govorile su da se, po sletanju aviona u Beograd, Bojović neće mešati i izaći sa ostalim putnicima koji budu doleteli letom avio kompanije Air Serbia iz Madrida.

 - Pretpostavlja se da zbog lične bezbednosti neće ulaziti u zgradu aerodroma Nikola Tesla, već da će u pratnji policijskih inspektora izaći iz aviona direktno u policijsko vozilo koje će biti parkirano pored vazduhoplova. Zatim će izaći sa aerodromskog kompleksa na jedan od sporednih izlaza - rekao je izvor "Blica".

Kako je "Blic" ranije danas objavio, po sletanju na beogradski aerodrom prva adresa na koju će Bojović otići u pratnji policije trebalo bi da bude stanica policije 29. novembar.

Prema saznanjima “Blica” tu će biti obavljen razgovor sa njim i identifikacija koja je standardna procedura u vezi sa ekstradicijom i deportacijom. Bojović će čuti da je u Srbiji slobodan čovek jer se protiv njega ne vodi nijedan postupak, ali će mu biti saopšteno ono što i sam zna - da je njegova bezbednost ugrožena.

 

 

Ostavite komentar