Vesti > Region

Davio DEČAKA u toaletu, UČITELJICA SE ZAKLJUČALA u učionicu: Užas u Zagrebu

Problemi traju dve godine, za sve to vreme učenik decu, ali i učiteljicu tuče, vređa, a jednom je intervenisala i policija

Izvor: K1info/Dnevnik.hr

28/10/2022 > 12:03

podeli vest:

Davio DEČAKA u toaletu, UČITELJICA SE ZAKLJUČALA u učionicu: Užas u Zagrebu
Foto: Pixabay.com


Roditelji jedne zagrebačke škole odlučili su ne šalju decu u školu nakon što je jedan od učenika davio drugo dete na podu školskog toaleta.

Svi učenici istog razreda jedne zagrebačke osnovne škole, već dva dana ne odlaze na nastavu jer su tako odlučili roditelji. Kap koja je prelila čašu bio je incident u sredu, kada je dečak napao druga iz razreda na podu školskog WC-a. Jedan od učenika je to video, otrčao je do učiteljice, koja se od straha, zajedno s ostalim učenicima - zaključala u učionicu!

- Moja ćerka se prošle godine toliko plašila odlaska u školu da se uhvatila za vrata učionice, plakala i nije htela da uđe - rekla je uzrujana majka medijima.

- Šta je sledeće? Doći će u učionicu s nožićem? Svi kiptimo - ističe majka.

Predstavnica roditelja, A. B. je rekla za Dnevnik.hr da se dečak druži s njenim sinom. Kaže da dečak jeste dobar, ali smatra da s njim mora više da se radi.

Novinari su razgovarali s direktorkom te škole, koja je potvrdila da problem s tim dečakom pokušava da se reši već duže vreme.

Foto: Unsplash.com

 

Sa situacijom oko dečaka upoznato je Ministarstvo nauke i obrazovanja, Centar za socijalni rad, policija, kao i Gradski sekretarijat za obrazovanje.

Ističe da ne podržava odluku roditelja da ne šalju svoju decu na nastavu jer tako "koče njihovo obrazovanje".

Otkrila je da su prikupili svu potrebnu dokumentaciju i da danas sledi jedan sastanak. Istakla je da bi se potpuno rešenje moglo čekati i do dve nedelje, ali da su "pronašli vatrogasnu meru s kojom će deca ići u školu".

 

 

 

Ostavite komentar