Vesti > Hronika

TUŽILAŠTVO reagovalo: VELJKO BELIVUK može da iznese ODBRANU, ali za optužbe mora da ima dokaze

Više javno tužilaštvo se oglasilo povodom navoda koje iznosi Veljko Belivuk tokom suđenja da je činio usluge za državu

Izvor: K1info/Tanjug

19/10/2022 > 14:48

podeli vest:

TUŽILAŠTVO reagovalo: VELJKO BELIVUK može da iznese ODBRANU, ali za optužbe mora da ima dokaze
Foto: bg.vi.jt.rs


Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da odbrana Veljka Belivuka, kao i bilo kog drugog okrivljenog, ne povlači automatski reakcije državnih organa, naročito ukoliko se radi o optužbama koje nisu potkrepljene materijalnim dokazima.

Okrivljeni svoju odbranu može da iznosi bez ikakvih organičenja, a sve u sklopu strategije odbrane i procesne pozicije u kojoj se okrivljeni nalazi.

Podsetimo, Veljko Belivuk, vođa organizovane kriminalne grupe kojoj se sudi za sedam ubistava, pred sudskim većem je u utorak izjavio da su on i drugooptuženi Marko Miljković činili usluge za državu, kao i da su se navodno sastajali sa Aleksandrom Vidojevićem, Darkom Glišićem, Aleksandrom Vulinom, a jednom, kako tvrdi, i sa Aleksandrom Vučićem.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je u saopštenju podsetilo medije i javnost da optuženi prema Zakoniku o krivičnom postupku, između ostalog, ima pravo da slobodno iznese svoju odbranu i da se izjasni o svim činjenicama i dokazima koji ga terete, kao i da iznosi činjenice i dokaze u svoju korist, pri čemu nije u obavezi da govori istinu.

 

 

 

 

Ostavite komentar