Vesti > Hronika

PAS LUTALICA odgrizao prst devojčici u Krnjači, Hitna pomoć NIJE HTELA DA DOĐE

Hitna pomoć odbila da dođe, jer devojčica navodno nije bila životno ugrožena. Pas je detetu odgrizao prst

Izvor: K1info/blic.rs

12/10/2022 > 19:13

podeli vest:

PAS LUTALICA odgrizao prst devojčici u Krnjači, Hitna pomoć NIJE HTELA DA DOĐE
Foto: Pixabay.com


Dvogodišnja devojčica K.Ć. iz beogradskog naselja Krnjača doživela je u utorak veliku traumu kada je napušteni pas skočio na nju i odgrizao joj prst u Ulici Jovice Jasjevića.

Da stvar bude gora, ovo je moglo da bude sprečeno, s obzirom na to da građani ovog dela glavnog grada već godinama mole nadležne da reše problem sa velikim brojem napuštenih pasa.

Naime, nakon ručka njena sestra, odnosno majka male Kristine, sa njom je izašla u šetnju, nedaleko od kuće gde su došle u goste. Devojčica je prišla psu da ga pomazi, a on joj je odgrizao prst.

- Dete kao i svako dete, radoznalo i puno života, tokom šetnje prišla je malom crnom psu da ga pomiluje, ne sluteći šta će se desiti, i tu počinje naša agonija i borba - ispričala je Vesna, i dodala:

- U tom trenutku, pas je nasrnuo na dete i krvoločno joj odgrizao prst na desnoj ruci. Toliko krvnički ju je ujeo, da nije hteo da pusti dok joj nije odgrizao ceo prst - prepričala je tekta devojčice detalje drame i dodala da je uz ogroman bol, dete doživelo velike traume, kao i njena majka.

Hitna pomoć nije htela da dođe

Nakon ujeda majke devojčice je nekako uspela brzo da se pribere i kontaktira Hitnu pomoć.

- U svom tom haosu i šoku, oni su njoj odgovorili da izlaze samo u slučaju životne ugroženosti i uputili su je da dete odvedu u prvi dom zdravlja u Krnjači. To je bio novi šok - ispričala je Vesna.

Kako je dalje otkrila otac devojčice je u tom trenutku bio na poslu, ali čim je saznao šta se dešava dojurio je što je pre mogao. U međuvremenu, i on je pozvao Hitnu pomoć u nadi da će ovog puta shvatiti ozbiljnost situacije.

- Međutim i on je dobio isti odgovor - da su se već čuli sa majkom deteta i da nije dovoljno strašno da bi morala hitna pomoć da dolazi i ponovo su ih uputili u dom zdravlja - rekla je tetka devojčice.

Drama U bolnici

Tetka devojčice ispričala je novinarima i da su lekari u bolnici tražili deo odgrizenog prsta kako bi ga prišili, ali da to nije bilo moguće, jer ga je pas izgleda pojeo, pa transplatacija nije bila moguća. 

- Kristina je još uvek u bolnici, sada je stabilno, životno ugrožena nije bila nijednog trenutku, ali opet to ne smanjuje njenu traumu i činjenicu da ima invaliditet - zaključila je tetka devojčice.

Inače, građani Krnjače već godinama mole nadležne da reše problem pasa lutalica u njihovom komšiliku.

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

Ostavite komentar