Vesti > Hronika

Bivši direktor SIMPA osuđen na 35 godina zatvora za UBISTVO SUPRUGE - izbo je 52 puta

Za svirepo ubistvo supruge na višedecenijsku kaznu zatvora osudio ga je Viši sud u Beogradu

Izvor: K1info/nova.rs

12/10/2022 > 17:37

podeli vest:

Bivši direktor SIMPA osuđen na 35 godina zatvora za UBISTVO SUPRUGE - izbo je 52 puta
Foto: Shutterstock


Miroljub Petrović (63), bivši komercijalni direktor „Simpa“ iz Vranja, osuđen je pred Višim sudom u Beogradu na kaznu zatvora od 35 godina zbog svirepog ubistva supruge Snežane (57). On je u noći između 15. i 16. maja 2016. godine u Ustaničkoj ulici u Beogradu u stanu u kome stanovala njihova ćerka koja u tom trenutku nije bila kod kuće 52 puta nožem ubo u grudi i stomak nesrećnu ženu, a potom je sebe izbo po stomaku.

Petrović je svojoj supruzi naneo ukupno 52 ubodne rane nožem, od kojih je ona ubrzo i preminula. On je posle svirepog ubistva sebi pokušao da oduzme život, prvo nožem kojim je počinio ubistvo, a potom antidepresivima i antiepilepticima.

Sud je procenio da je Petrović za vreme ubistva bio u stanju smanjenje uračunljivosti do stepena bitnog, ali ne bitno, te da je bio svestan da je njegovo delo zabranjeno.

Podsetimo, Petrovići su u vreme tragedije bili sami u stanu, a ubijenu Snežanu i Miroljuba pronašli su ćerka i policija. Telo nesrećne žene odneto je na sudsku medicinu, dok je Miroljub prevezen na reanimaciju u Urgentni centar. Kako su tada mediji pisali, Miroljub i Snežana došli su prethodno iz Vranja kod ćerke u stan kako bi on išao kod lekara, jer je nekoliko dana ranije upućen na psihijatrijsko lečenje u Beograd.

 

 

 

Ostavite komentar