Vesti > Hronika

DARKU ŠARIĆU smanjena KAZNA za šverc KOKAINA

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je kaznu zatvora sa 15 na 14 godina

Izvor: K1info/Tanjug

12/10/2022 > 18:21

podeli vest:

DARKU ŠARIĆU smanjena KAZNA za šverc KOKAINA
Foto: ATA Images


Apelacioni sud u Beogradu smanjio je kaznu zatvora sa 15 na 14 godina Darku Šariću zbog organizovanja šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, prenose mediji.

Šarić je uhapšen i 2014. godine u zajedničkoj akciji državnih organa Srbije i Crne Gore i prebačen u Beograd pošto je bio osumnjičen za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Šarić je zbog tog dela bio osuđen na 15 godina zatvora, kao organizator grupe.

Darko Šarić je od 2005. državljanin Srbije, a inače je rodom iz Pljevalja u Crnoj Gori, gde je šest puta osuđen za različita kriminalna dela.

U novoj presudi otklonjene su određene nepravilnosti koje su postojale u izreci prvostepene presude, izmenjena je pravna kvalifikacija krivičnih dela iz prvostepene presude, te su delimično usvojene žalbe branilaca okrivljenih, pa su pojedinima izrečene nešto blaže kazne u odnosu na raniju pravosnažnu presudu.

Šarić je pušten iz pritvora u decembru, ali je 14. aprila ponovo uhapšen zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja se optužnicom tereti za više krivičnih dela, među kojima je i ubistvo.

Prošle sedmice u tom slučaju podignuta je optužnica protiv Šarića, njegovog brata Duška, advokata Dejana Lazarevića i ostalih osumnjičenih.

Takođe, početak ponovljenog suđenja Darku Šariću i njegovim saradnicima zbog pranja novca, za koji se veruje da je stečen krijumčarenjem kokaina, zakazan je za 7. novembar.

 

 

 

Ostavite komentar