Vesti > Hronika

Tužilaštvo traži pritvor za LICA koja su napala POLICAJCE tokom Evroprajda

Te subote povređeno je 13 pripadnika MUP-a

Izvor: K1info/Tanjug

11/10/2022 > 16:19

podeli vest:

Tužilaštvo traži pritvor za LICA koja su napala POLICAJCE tokom Evroprajda
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor osumnjičenima da su 17. septembra u vreme održavanja šetnje u okviru Evroprajda kod železničke stanice Karađorđev park napali policijske službenike MUP-a.

Za okrivljene L.T. i M.M, koji se sumnjiče kao kolovođe grupe, a na teret im se stavlja krivično delo sa elementima nasilja za koje je zaprećena kazna do osam godina, predloženo je određivanje pritvora i zbog uznemirenja javnosti.

Takođe, tužilaštvo će sudu izneti predlog za određivanje pritvora i izdavanje poternice za trojicom osumnjičenih čiji je identitet utvrđen i oni se nalaze u bekstvu.

Po nalogu tužilaštva 10.oktobra su zadržane 22 osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo učešće u grupi koja izvrši krivično delo.

Na teret im je stavljeno da su zajedno sa okrivljenima za kojima se traga, kao i sa više NN lica čiji se identitet utvrđuje, napali i povredili policijske službenike MUP-a u vršenju službene dužnosti, od kojih je njih 13 zadobilo telesne povrede.

Tom prilikom je oštećeno 5 vozila MUP-a, čime je pričinjena šteta u iznosu oko 3.000.000 dinara.

 

 

 

Ostavite komentar