Evroprajd

Tužilaštvo najavilo procesuiranje napadača na policiju, novinare i učesnike Evroprajda

Oglasio se viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović posle incidenata na Evroprajdu

Izvor: K1info/Tanjug

18/09/2022 > 10:07

podeli vest:

Tužilaštvo najavilo procesuiranje napadača na policiju, novinare i učesnike Evroprajda
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Više javno tužilaštvo u Beoradu u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova će preduzeti sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju otkrivanja i procesuiranja osoba koje su preduzele akte nasilja tokom jučerašnjih okupljanja u Beogradu, izjavio je danas viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović.

- Naročito ističem da će tužilaštvo sve raspoložive kapacitete usmeriti ka utvrđivanju svih relevantnih okolnosti napada na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova na Autokomandi, napada i pretnji koji su upućivani novinarima, kao i pojedinim učesnicima manifestacije Evroprajd - kaže Stefanović.

Istovremeno pozdravlja krajnje profesionalno, savesno i odgovorno postupanje pripadnika MUP-a, koji su, kako ističe u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, još jednom pokazali sposobnost da održe javni red i mir.

Podsetimo, premijerka Ana Brnabić saopštila je da je u subotu na ulicama Beograda bilo angažovano oko 5.200 pripadnika MUP i da je 10 policajaca lakše povređeno, dok je oštećeno pet vozila intervente jedinice MUP-a, a 64 osobe su ukupno privedene.

Do incidenta je došlo i kod Hrama Svetog Save kada su novinar Tanjuga Dragan Stojanović i snimatelj Marko Trošić napadnuti prilikom izveštavanja o okupljanju građana.

U jednom trenutku ekipi Tanjuga prišao je mladić sa kapuljačom i maskom na licu i počeo da im preti i da traži da prekinu da snimaju.

 

 

"Ajde prekini to, prekini to odmah", rekao je mladić Tanjugovom novinaru koji je bio na telefonskoj liniji sa redakcijom. Opsovao ga je, a drugi mladić takođe sa kapuljačom se pridružio u verbalnom napadu na ekipu Tanjuga i rekao da idu da snimaju "pe...re" ispred Ustavnog suda.

U Karađorđevom parku, kod Veterinarskog fakulteta u 17 časova došlo je do napada na policijske službenike Interventne jedinice od strane grupe od oko 250 do 300 navijača.

Oni su bili naoružanih pirotehničkim sredstvima, palicama i kamenicama i policija je uzvratila gumenim mecima.

 

 

Ostavite komentar