Vesti > Hronika

Janković izneo BIZARNU ODBRANU o slučaju UBISTVA DANKE: Evo kako je objasnio ZADRŽAVANJE NA DEPONIJI u vreme zločina

On je ostao pri svom prvom iskazu datom početkom juna da nikada nije video devojčicu

Izvor: K1info/nova.rs

Autor: Kristina Jokić

19/06/2024 > 12:12

podeli vest:

Janković izneo BIZARNU ODBRANU o slučaju UBISTVA DANKE: Evo kako je objasnio ZADRŽAVANJE NA DEPONIJI u vreme zločina
Foto: Tanjug printscreen


Srđan Janković, jedan od dvojice osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić u Banjskom polju, danas je ponovo saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

On je ostao pri svom prvom iskazu datom početkom juna meseca, odnosno da je kobnog dana bio u Banjskom polju u okolini Bora, kao i da ostaje pri iskazu da nije video Danku Ilić, a zatim i da je udario službenim automobilom. 

Prema saznanjima Nova.rs, Janković je danas odgovarao na dodatna pitanja postupajućeg tužioca na okolnosti kretanja kobnog dana u ovom selu.

Kako piše Nova, Janković je detaljnije objašnjavao kretanje kobnog dana, tačnije sve ono što je tužiocu bilo nejasno nakon prvog saslušanja.

- On je objasnio i tok kretanja nakon što je navodno Danka udarena, odnosno objasnio da je razlog zadržavanja pored deponije na Starobanjskom putu taj što je morao da obavi telefonski razgovor - navodi izvor portala Nova.rs.

Negirao krivicu

Srđan Janković je prethodno saslušan u tužilaštvu početkom juna kada je negirao krivicu, dok se prvi put nakon hapšenja branio ćutanjem, odnosno iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu. 

Drugi optuženi Dejan Dragijević priznao ubistvo.

Foto: Tanjug printscreen

 

Njih dvojica se nalaze u pritvoru, dok je otac Dejana Dragijevića, koji se sumnjiči da je pomogao sinu da premesti telo devojčice nedavno pušten iz pritvora, jer za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela, pritvor ne može trajati duže od dva meseca.

Devojčica Danka Ilić je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora.

Policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još nije pronađeno.

Ostavite komentar