Vesti > Hronika

Carinici na Gradini sprečili ŠVERC više od 3.000 NAVIJAČKIH REKVIZITA! Evo šta je sve zaplenjeno

Slučaj je otkriven 13. juna kada je na ulazu u zemlju za pregled izdvojeno vozilo, kojim su iz Turske ka Nemačkoj putovala 2 muškarca

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

14/06/2024 > 22:49

podeli vest:

Carinici na Gradini sprečili ŠVERC više od 3.000 NAVIJAČKIH REKVIZITA! Evo šta je sve zaplenjeno
Foto: Tanjug/Ministarstvo finansija - uprava carina


Carinski službenici su na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja više od 3.000 navijačkih rekvizita, zaplenivši tom prilikom i automobil u kojem je nelagalna roba otkrivena, zbog toga što njena vrednost premašuje trećinu vrednosti vozila.

Slučaj je otkriven 13. juna kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen automobil, kojim su iz Turske ka Nemačkoj putovala dvojica muškaraca, koji su carinicima rekli da pored ličnog prtljaga imaju i 300 navijačkih šalova, saopšteno je iz Carina info.

Tokom detaljnog pregleda koji je usledio, u džakovima i kesama na zadnjem sedištu i u prtljažniku automobila, pronađeno je više od 2.800 navijačkih šalova, 50 kačketa i 450 zastavica zemalja i reprezentacija učesnica Evropskog fudbalskog prvenstva.

Kako 300 šalova koje su putnici prijavili predstavlja robu trgovačkog karaktera, ona će biti vraćena u inostranstvo, dok će preostali neprijavljeni navijački rekviziti, zajedno sa automobilom, biti zadržani do okončanja postupka pred nadležnim sudom, navedeno je u saopštenju. 
 

Ostavite komentar