Vesti > Hronika

"VLASNIK TREBA DA ZAVRŠI U ZATVORU!" Danica Grujičić NEMILOSRDNO o slučaju Anđele kojoj su DEFORMISALI STOPALO

Zdravstvena inspekcija je odmah po prijavi izašla na teren i zatvorila ordinaciju "Beomedikus"

Izvor: K1info/blic.rs

Autor: Kristina Jokić

24/04/2024 > 16:50

podeli vest:

"VLASNIK TREBA DA ZAVRŠI U ZATVORU!" Danica Grujičić NEMILOSRDNO o slučaju Anđele kojoj su DEFORMISALI STOPALO
Foto: k1info/FOTO TANJUG/RADE PRELIĆ/shutterstock


"Ta ordinacija je nelegalna i vlasnik treba da završi u zatvoru", rekla je ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić govoreći o slučaju Anđele Ikodinović, koja je nakon loše urađene rutinske intervencije u privatnoj ordinaciji "Beomedikus" preživela pravu noćnu moru. 

Anđela Ikodinović je ordinaciju "Beomedikus" pronašla na internetu. Kada je otišla na prvi pregled, doktorka joj je rekla da će zadebljanja sa oba stopala skinuti laserom, da je procedura rutinska, ne boli, pa anestezija nije potrebna, a vreme oporavka je nedelju dana. 

Foto: PrintScreen/TV Prva

 

Kada je otišla na zakazani termin, sačekao ju je kozmetičar koji je rekao da će zadebljanja umesto laserom skinuti aparatom koji se koristi za uklanjanje bradavica. Kaže da je to jako bolelo i da je tek na sopstveno insistiranje dobila anesteziju. A terapija je bila mazanje kreme. 

Na prvom previjanju kod kuće Anđela je videla kost na desnom stopalu, a ubrzo su komplikacije dovele do hitne operacije na Institutu za ortopediju Banjica, gde su devojci morali da izvrše transplantaciju mišića i kože.

Ordinacija nelegalno poslovala

Zdravstvena inspekcija je odmah po prijavi izašla na teren i zatvorila ordinaciju "Beomedikus", izjavila je danas ministarka Grujičić. 

- Inače, ordinacija je imala dozvolu za rad, i to "ambulantni rad neuropsihijatra". Prema tome, odakle tu kozmetičar? Znači, to je sve nelegalno. I vlasnik te ordinacije treba da završi u zatvoru, što se toga tiče, ja sam tu apsolutno nemilosrdna - rekla je ministarka Grujičić i dodala: 

- Ne možete raditi ono zašto niste kvalifikovani, za Boga miloga. Ja sam juče rekla, mi znamo kao lekari da najslabiji krvni sudovi vam se nalaze u stopalu i na nozi. Raditi bilo kakvu intervenciju, bez da niste pipnuli puls, bez da niste uradili ultrazvuk krvnih sudova... Moguće da ta mlada žena ima još neku vrstu bolesti, možda je neka polineuropatija, to sve ide sa tim trofičkim promenama stopala. Ući u bilo kakvu intervenciju, u neuropsihijatrijskoj ambulanti, pa zaista... - rekla je ministarka gostujući na TV Prva.

Ministarka je apelovala na građane da, kada se odlučuju na bilo kakvu intervenciju, prvo odu kod svog lekara opšte prakse, koji će dalje uputiti gde i kome treba da se jave.

Ostavite komentar