Vesti > Hronika

DALIBOR se posvađao sa bratom, PA ODNEO DANKINO TELO NA NOVU LOKACIJU? Zato se njihove PRIČE NE POKLAPAJU?

Ispituje se mogućnost da su braća telo prenosili više puta bez znanja onog drugog!

Izvor: K1info/alo.rs

Autor: Mina Duduković

12/04/2024 > 09:59

podeli vest:

DALIBOR se posvađao sa bratom, PA ODNEO DANKINO TELO NA NOVU LOKACIJU? Zato se njihove PRIČE NE POKLAPAJU?
Foto: Facebook printscreen


Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot kod Bora, glavnoosumnjičeni je za ubistvo Danke Ilić (2), a njegov otac Rade (73) i sada pokojni brat Dalibor (40) sumnjiče se da su mu pomogli da sakrije telo devojčice!

Sumnja se da su se braća posvađala prilikom prenošenja tela i da su prestali da komuniciraju između sebe, zbog čega postoje brojne nelogičnosti u njihovim iskazima povodom lokacije na kojoj se nalazi leš! Ispituje se čak mogućnost da su telo prenosili više puta bez znanja onog drugog!

Danka je nestala 26. marta u dvorištu letnjikovca u Banjskom Polju, a prošle nedelje Srbiju su zatekle stravične vesti - Danka je ubijena!

Kako smo ranije pisali, uhapšeni su radnici Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod" Srđan Janković iz sela Luka kraj Bora, kao i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot. Oni se sumnjiče da su dete udarili kolima, zatim je stavili u vozilo i dokrajčili davljenjem. Posle toga su telo bacili na deponiju, a sumnja se da su ga zatim prebacili na drugu lokaciju.

Takođe, uhapšeni su i Dragijevićevi otac Rade i njegov brat Dalibor, koji je ubrzo preminuo od posledica srčanog udara.

Dejan Dragijević je priznao da je zadavio dete, a njegov brat je pred smrt navodno priznao da je pomagao u prenošenju tela. Međutim, niko od njih se, kako su tvrdili, "ne seća" ili "ne zna" gde je bačeno telo, ili su ukazivali na određene lokacije, gde telo na kraju nije ni pronađeno.

- Sve za sada ukazuje da Dalibor i Dejan nisu uskladili svoje priče ili su pak neke stvari odradili odvojeno jedan od drugog. Sada se spekuliše da je među njima nastao sukob u jednom trenutku, pa da čak postoji mogućnost da su nezavisno jedan od drugog premeštali telo na više različitih lokacija. Njihovo ponašanje je potpuno neobjašnjivo. Dalibor je dovodio policiju do Brestovačkog mosta, tvrdeći da je telo tu, međutim, policija na toj lokaciji takođe nije pronašla trag, a slično je bilo i sa drugim bratom. Jedino još nije jasna uloga oca Radeta i to se ispituje - navodi izvor blizak istrazi.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Da postoji nešto čudno u odnosu između braće i brojne nelogičnosti u njihovim iskazima, ukazuju i stručnjaci. Bivši pripadnik Službe države bezbednosti Božidar Spasić potvrđuje za Alo! da postoji mogućnost da su se braća osumnjičena za zločin posvađala tokom premeštanja ubijene devojčice i da se tako izgubila i tačna lokacija na koju je telo premešteno.

- Poznato je da oko nestanka Danke Ilić imamo jednu paradoksalnu situaciju s kojom se policija ne susreće često, a to je da imate osumnjičene za ubistvo, a da nemate telo. To je jedan od najtežih slučajeva za rad policije. Oni su priznali delo, a onda odveli policiju tamo gde tela nema. Osumnjičeni su imali dovoljno vremena za manipulisanje telom... Odnosno da ga premeštaju zajedno ili odvojeno, nemajući poverenja jedan u drugog. Postoji i mogućnost da su telo odneli na sasvim drugu stranu od one na koju su ukazivali, svesno navodeći policiju na pogrešan trag, čime oni zapravo misle da sebi čine neku uslugu. To je uradio pokojni Dalibor. On na taj način nije mislio ništa, to je potpuno nepromišljeno ponašanje - naglašava Spasić.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

On dodaje da su osumnjičeni najverovatnije počinili zločin bez ikakve organizacije.

- Jednostavno, ovde osumnjičeni nemaju nikakav rezon i neorganizovani su. Oni su poznati kao pijanci i na svom poslu u "Vodovodu". Takođe, kada su čistili razne šahte i cevi bile su im dostupne hemijske supstance i kiseline i razna druga sredstva. Ne isključuje se mogućnost da su i to koristili u prikrivanju generalnog traga koji bi rekao gde je telo male Danke. Moguće je, pošto su uključili i rođake u sve to, da ni jedan i ni drugi ne znaju gde je telo - zaključuje Boža Spasić.

Ostavite komentar