Vesti > Hronika

DAN ŽALOSTI u Gornjem Milanovcu: Pogledajte kako izgleda GRAD OKOVAN TUGOM za nastradalim MLADIĆIMA (FOTO+VIDEO)

U ovoj opštini danas je potpuni muk na ulicama

Izvor: K1info/RINA

Autor: Kristina Jokić

18/03/2024 > 13:38

podeli vest:

DAN ŽALOSTI u Gornjem Milanovcu: Pogledajte kako izgleda GRAD OKOVAN TUGOM za nastradalim MLADIĆIMA (FOTO+VIDEO)
Foto: RINA


Zbog tragične nesreće koja se dogodila u subotu veče, kada su poginula dva školska druga proglašen je Dan žalosti u Gornjem Milanovcu. Zastave su na državnim institucijama spuštene na pola koplja, a u kafićima nema muzike, ulice su potpuno tihe.

- Tuga koja se rečima ne može opisati. Svi smo i dalje u šoku, dva mlada života nestala su u trenutku, pred njima je bio život - kažu potreseni građani. 

Organi i organizacije, kao i druga pravna lica koja ističu zastavu, dužni su da u vreme Dana žalosti, zastavu Republike Srbije kao i zastavu opštine Gornji Milanovac spuste na polovinu jarbola, odnosno koplja.

- U obrazovnim ustanovama Dan žalosti obeležava se minutom ćutanja na prvom času nastave, a program nastave muzičkog obrazovanja prilagođavaju se Danu žalosti - kazali su u opštinoj upravi Gornjeg Milanovca. 

Do teške tragedije je došlo u noći između subote i nedelje, kada su se sudarila dva putnička vozila na raskrsnici. 

Vozilo u kom su se nalazili nastradali mladići nije stalo na znak stop, a u njih je udarilo vozilo kojim je upravljao njihov drug iz osnovne škole. On je zadržan u policiji zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

Nastradali mladići sahranjeni su tokom jučerašnjeg dana na lokalnog groblju u Brđanima.

Ostavite komentar