Vesti > Hronika

Zašto niko nije POMOGAO OVOJ ŽENI? Kucala je na RAZNA VRATA, pokušavala da spase ŽIVOT, a ubijena je uživo na INSTAGRAMU

Krvaviji, jeziviji i brutalniji zločin se ne pamti. Nermin Sulejmanović ubio je svoju suprugu Nizamu Hećimović

Izvor: K1info/dnevnik.rs

Autor: Mina Duduković

13/03/2024 > 10:08

podeli vest:

Zašto niko nije POMOGAO OVOJ ŽENI? Kucala je na RAZNA VRATA, pokušavala da spase ŽIVOT, a ubijena je uživo na INSTAGRAMU
Foto: Tanjug/Facebook


Brutalno ubistvo u Gradačcu šokiralo je javnost!

Tog 11. avgusta 2023, nešto pre 12 sati, pojavila se vest užasavajućeg naslova: "Muškarac ubio ženu u prenosu uživo na Instagramu".

U prvi mah, ova informacija delovala je kao još jedna u dugom nizu stravičnih vesti tog tipa kakve nam često stižu iz dalekog sveta. Ali, samo u prvi mah...

Krvaviji, jeziviji i brutalniji zločin se ne pamti. Nermin Sulejmanović ubio je svoju suprugu Nizamu Hećimović. Sve to prenosio je uživo na svom Instagram profilu. Tog 11. avgusta presudio je još dvojici ljudi i sebi.

Tek nedavno je protiv sudije Opštinskog suda u Gradačcu Lejle Numanović podignuta disciplinska tužba i u toku je zakazivanje pripremnog ročišta. Protiv nje je formiran predmet, jer je odbila odrediti mere zabrane prilaska Nizami Hećimović. A upravo je to moglo da spreči tragediju. Bar tako ukazuju detalji iz istrage. 

Danima je trajao teror nad Nizamom. Kucala je na razna vrata. pokušavala da spasi živu glavu. Od 4. do 11. avgusta tražila je pomoć. Jedini ko joj se našao jeste njena porodica. Prolazili su kroz pakao. Nizama je pobegla od Nermina koji ju je pretukao. Prijavila ga je. Prvo se sakrila u Srebreniku u stanu svoga oca. Nermin je tražeći je proganjao sve koji su je znali. Ni njenu tetku nije zaobišao. 

- Četvrtog avgusta me nazvao Nermin da me pita je li Nizama kod mene, ja sam rekla da nije, da treba da dođe posle, on mi je samo rekao da ako se čuješ sa njom javi joj da mi treba auto, pošto smo se posvađali. Ja sam rekla dobro i prekinuli smo taj razgovor. Ja sam nazvala njenu sestru da pitam šta se dešava, javila se Nizama i rekla da on je on pretukao da je ona pobegla i otišla kod tate u stan gde se sakrila, posle sam ja nazvala njega da mu kažem da mi se Nizama ne javlja i da ne znam gde je - ispričala je Zijada Pamuković, tetka ubijene Nizame.

Foto: Tanjug/AP Photo/facebook

 

Za to vreme Nizama je pokušavala da zaštiti sebe i dete. Ipak, čini se da je birokratija u ovom slučaju imala prednost nad ljudskim životom. A strah sa kojim je Nizama živela mnogi koji bi trebali nisu mogli da shvate. 

- Posle zove njena sestra da kaže da je on kod nje došao kući da pravi problema pošto je bio ubeđen da je ona kod nje, onda smo zvali sigurnosnu kuću u Tuzli, međutim oni su rekli da ne može, da ide u Gradačac da socijalno odobri. Zvale su ali oni su rekli da Nizama dođe direktno, da uzme papire što je Nizama odbila, nije smela da se kreće jer je on kružio po Srebreniku - navela Pamukovićeva.

Ni to što je danima kružio tražeći Nizamu nije puno zabrinulo nadležne. Na razne adrese upućivali su Nizamu, čiji je život već tad bio ugrožen. Sad je već jasno da njenu prijavu nisu preozbiljno shvatili.

 

Ostavite komentar