Vesti > Hronika

IZMASAKRIRALI SRBINA, IDENTITET MOŽE SAMO DA OTKRIJE DNK! Sekli mu prste i mučili ga, SVE JE DELO BALKANSKE MAFIJE

Takođe i dalje nije ustanovljeno zašto je muškarac ubijen

Izvor: K1info

Autor: Ognjen Nestorović

24/02/2024 > 18:12

podeli vest:

IZMASAKRIRALI SRBINA, IDENTITET MOŽE SAMO DA OTKRIJE DNK! Sekli mu prste i mučili ga, SVE JE DELO BALKANSKE MAFIJE
Foto: Shutterstock


Identitet muškarca, čije beživotno i unakaženo telo je pronađeno u sredu poslepodne u jednom stanu u centru Beča, najverovatnije će moći da bude ustanovljen samo uz pomoću DNK analize. Podsetimo, veruje se da iza ubistva stoji balkanska mafija, a da je žrtva najverovatnije državljanin Srbije ili Crne Gore. Međutim, još niko ne zna ko je ubijeni.

Takođe i dalje nije ustanovljeno zašto je muškarac ubijen. Do sada je utvrđeno da je preminuo najverovatnije od brojnih uboda u predelu grudi. Potvrđeno je i da je žrtva mučena pre ubistva, odnosno da su joj sečeni prsti. Ipak, detaljna obdukcija trebalo bi da da odgovore na brojna pitanja koja muče istražitelje.

Okolnosti zločina i činjenica da je žrtva teško zlostavljana sugerišu da se verovatno radi o mafijaškom ubistvu. Takođe, ovoj teoriji odgovara i podatak da je u stanu pronađena laboratorija za uzgoj marihuane. Vrlo je verovatno ubijeni bio zadužen da uzgaja kanabis i potom sprema za dalju distribuciju.

Javno tužilaštvo nije želelo da komentariše navode pojedinih medija da određeni tragovi ovog ubistva vode do Srbije i mafijaških grupa na Balkanu.

Metodologija slučaja podseća na postupke kriminalne organizacije oko navodnog kuma crnogorske mafije Darija D. alijas „Dekster“, koji je osuđen na doživotni zatvor u Okružnom sudu u Beču u decembru 2023. godine. Kako se navodi, on je posebno pribegavao brutalnim metodama kada se osećao izdanim od strane članova svoje grupe. Razbijena kriminalna organizacija na čijem je čelu bio Dekser bila je ogranak crnogorskog mafijaškog klana koji je iz lučkog grada Kotora obavljao ilegalne poslove širom Evrope - ne samo sa drogom, već i sa oružjem.

Pripadnik takozvanog kavačkog klana ubijen je ispred bara za slavne osobe u bečkom Volcajleu u decembru 2018. godine – kako se navodi, ubistvo koje je naručio rivalski klan Škaljari.

Ostavite komentar