Vesti > Svet

UHAPŠENI SRBI zbog SMRTI tromesečne BEBE u Beču! Roditelji od ranije poznati službama

Veruje se da je dete preminulo od posledica drmusanja, jer je zadobilo i teške povrede mozga

Izvor: K1info/telegraf.rs

10/02/2024 > 10:42

podeli vest:

UHAPŠENI SRBI zbog SMRTI tromesečne BEBE u Beču! Roditelji od ranije poznati službama
Foto: Tanjug/AP


Muškarac (29) i žena (26) poreklom iz Srbije, koji su uhapšeni u Beču zbog sumnje da su izazvali smrt tromesečne bebe, od ranije su poznati socijalnim službama.

Kako navode austrijski mediji, par koji već neko vreme ne živi zajedno, ima i dvogodišnju ćerkicu. Registrovano je da su se prošle godine obratili socijalnim službama, kako bi dobijali finansijsku pomoć. Oni su se socijalnom obratili u martu 2023. godine i javljali su se do maja.

Njih je policija privela u četvrtak zbog sumnje da su izazvali smrt njihove tromesečne bebe. Dete je početkom februara u hitnu službu u bečkom okrugu Otakring donela majka, ali već tada je beba bila bez svesti. Doktori su odmah utvrdili da beba ima i nekoliko preloma. Veruje se da je dete preminulo od posledica drmusanja, jer je zadobilo i teške povrede mozga.

Beba je odmah prebačena u drugu bolnicu, gde su lekari pokušali sve da je spasu, ali su svi pokušaji bili uzaludni, jer je povreda mozga bila i više nego ozbiljna. Kako prenose mediji, reč je o bebi rođenoj krajem novembra 2023. godine.

- Oba roditelja, 29-godišnji otac i tri godine mlađa majka, sada su pod istragom - rekla je Nina Busek, portparolka javnog tužilaštva dodajući da im još nije određen pritvor.

Dvogodišnja devojčica je smeštena na sigurno.

Ostavite komentar