Vesti > Hronika

SVI DETALJI ZLOČINA zbog kojeg je DŽONIĆ osuđen na DOŽIVOTNU ROBIJU! Svirepo TROSTRUKO UBISTVO potreslo CEO REGION

Goran Džonić osuđen je na doživotnu robiju za ubistvo troje ljudi

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

13/02/2024 > 10:56

podeli vest:

SVI DETALJI ZLOČINA zbog kojeg je DŽONIĆ osuđen na DOŽIVOTNU ROBIJU! Svirepo TROSTRUKO UBISTVO potreslo CEO REGION
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić


Goran Džonić (59) iz Moravca proglašen je krivim i osuđen na doživotnu robiju, jer je 27. septembra 2021. godine u mestu zvanom "Dudin gaj" usmrtio troje ljudi.

On je ubio svog brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju Đokić (26) iz Aleksinca.On je oglašen krivim da je počinio krivično deo teško ubistvo u sticaju sa nedozvoljenim posedovanjem oružja i municije.

Džonić je presudom u obavezi da plati oko tri miliona dinara za troškove postupka, a rodbina ubijenih je upućena na parnični postupak radi nadoknade štete.

Foto: printscreen tanjug

 
U sudu pravio skandal 

Na prvostepenoj presudi koja je bila 13.06.2023. godine, Džonića su jedva obuzdali. 

Dok je sudija Mirko Drašković čitao presudu Džonić je uzviknuo: "Zašto?! Za šta?" Džonić je izveden iz sudnice, udarao je glavom o sto i počeo da viče: "Nisam ja to uradio, hoću da se ubijem!".

Stražari su ga jedva savladali.

Motiv za ubistvo - koristoljublje

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva, Džoniću je stavljeno na teret - teško ubistvo iz koristoljublja. Kako se navodi, on je ubio troje ljudi, jer je dugovao 10.000 evra koje je uzeo da bi kupio i renovirao kuću za jednog od sinova.

On se tereti da je brata od tetke Gorana, njegovu suprugu Gordanu I ćerku Lidiju, kobne večeri zaustavio kada su iz Moravca krenuli kolima za Aleksinac i da ih je preteći pištoljem primorao da odu do mesta zvanog “Dudin gaj” gde ih je ubio a njihova tela zapalio.

Foto: Printscreen Facebook

 

"Pasat" je odvezao u okolinu Tešice gde je uzeo novac iz gepeka a vozilo zapalio, nakon čega se vratio skuterom u Moravac i sakrio pare u dvorištu kuće koju gradi za sina Stefana.

- U kupatilu je ostavio 160 dolara, u pomoćnoj prostoriji pored kuće u beloj kutiji 768.000,00 dinara, a u voćnjaku iza kuće 612.000,00 dinara, 3.940 švajcarskih franaka, 1.690 dolara i 17.130 evra zakopavši ovaj novac ispod drveta, dok je 10.000 evra na ime pozajmice vratio rođaku - navodi se u optužnici.

Džonić prebacivao krivicu na braću Jojke, dokazi presudili

Svi prikupljeni dokazi išli su od početka istrage u prilog samo jedne sumnje - da je upravo on jedini izvršilac monstruoznog zločina, iako je Džonić lažima i manipolacijom pokušao da prebaci odgovornost na braću Aleksandra I Konstantina Miloševića iz Moravca, poznate kao braća Jojke, ali mu nije pošlo za rukom.

Njegov DNK je nađen novcu i vreći sa evrima, kao i na pištolju koji je nađen sakriven nakon što je on ispričao policiji gde se nalazi, a za koji je balističkim veštačenjem utvrđeno da je iz njega ubijena porodica Đokić.

Na oružju je nađen i DNK Lidije Đokić. Sigurnosne kamere u Tešici snimile su "pasat" Đokića kako sa zemljanog puta dolazi iz pravca Moravca u dva časa iza ponoći, i Džonićev žuti skuter kako se vraća dva časa kasnije istim putem. Snimljen je kako sipa gorivo u kantu na dan nestanka Đokića, a istog dana je bio i u Tešici kraj mesta gde je kasnije nađen zapaljen pasat....

Metalostrugar iz Moravca je posvedočio da je Džoniću pomogao da napravi navoj na cevi pištolja za prugušivač, ne znajući tada o čemu se radi...

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

 
Negirao zločin, izneo bizarne tvrdnje

Optuženi Džonić je u toku cele istrage i na suđenju negirao da ima bilo kakve veze sa ubistvom, tvrdeći da je u noći kada su Đokići oteti, opljačkani i spaljeni, bio navodno na noćnom pecanju, pa u garaži.

On je na suđenju izneo bizarne tvrdnje da mu neko namešta trostruko ubistvo i podmeće DNK na parama, oružju... Džonić je pred sudom glumio gubitak sećanja, svaki put kada je bi suočen sa dokazima, ne pokazujući znake kajanja.

Veštak potvrdio - on je manipulator

Dr Marija Panić, predstavnik komisije veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, na jednom ročištu je potvrdila da je Džonić u potpunosti u stanju da relano rasuđuje, jer je duševno zdrav kao i da su mu intelektualne sposobnosti na nivou proseka.

Takođe, ona je potvrdila da je tokom veštačenja kod optuženog uočeno manipulativno ponašanje, ali i pojedini agresivni ispadi i neljubazno ponašanje prema medicinskom osoblju i čuvarima. Veštačenje je potvrdilo da Džonić ima sklonosti da manipuliše.

Ostavite komentar