Vesti > Hronika

Policajci na Paliluli tražili NASILNIKE i postupali u skladu sa OVLAŠĆENJIMA: Svemu prethodio napad na POLICAJCA

Policajac je zadobio udarac ciglom u glavu kada je pokušao da zaštiti mlađa lica od nasilnika u Bulevaru despota Stefana

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Milena Gačević

11/02/2024 > 15:38

podeli vest:

Policajci na Paliluli tražili NASILNIKE i postupali u skladu sa OVLAŠĆENJIMA: Svemu prethodio napad na POLICAJCA
Foto: MUP RS


Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da su pripadnici policije u ulici Vuka Vrčevića u Beogradu u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima tragali za osobama koje su prethodno uznemiravale više mladih, a zatim napali i povredili jednog policajca. 

Povodom pojedinih medijskih navoda o jučerašnjem postupanju policije u toj ulici na opštini Palilula, iz policije su naveli da je do potrage na adresama tih osoba došlo nakon incidenta u kojem je u Bulevaru Despota Stefana napadnut 30-godišnji policijski službenik, kada je pokušao da zaštiti grupu mladih od tri osobe koje su ih maltretirale. 

Ističe se da se policajac u nameri da odbrani mlađa lica i zaštiti ih od nasilnika legitimisao službenom legitimacijom, nakon čega su mu tri osobe uputile uvrede, a zatim ga je jedan od njih pogodio ciglom, dok ga je drugi udario zatvorenom šakom, takođe u predelu glave.


Hitna pomoć prevezla je povređenog policajca u Urgentni centar, gde mu je ukazana lekarska pomoć.

Policija je ubrzo identifikovala izvršioce i utvrdila da se radi o licima koja žive u nehigijenskom naselju u Ulici Vuka Vrčevića i koja su od ranije poznata kao izvršioci više krivičnih dela sa elementima nasilja.

Takođe, za dvoje od njih bila je raspisana i potraga zbog postojanja osnova sumnje da su i u prethodnom periodu izvršili slična krivična dela.

Policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom intenzivno radi na pronalasku ovih osoba. 

"Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na medije da ne objavljuju neproverene i netačne informacije kojima obmanjuju javnost, već da sve prethodno provere preko zvaničnih institucija", ističe se u saopštenju.

 

Ostavite komentar