Vesti > Hronika

TOMA FILA za K1: Nisam za to da SUĐENJE Kecmanovićima bude pod VELOM TAJNE

Toma Fila, u emisiji "Uranak" na televiziji K1 smatra da nikako suđenje nije trebalo da bude zatvoreno za javnost.

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

30/01/2024 > 10:56

podeli vest:

TOMA FILA za K1: Nisam za to da SUĐENJE Kecmanovićima bude pod VELOM TAJNE
Foto: Youtube PrintScreen/K1 Televizija


U Višem sudu u Beogradu juče je počelo suđenje roditeljima učenika koji je 3. maja prošle godine u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio 9 školskih drugova i čuvara, u tragediji nezapamćenoj u novijoj istoriji Srbije

Počelo je suđenje roditeljima, maloletnika koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" počinio masakr u kome je ubio devetoro svojih drugara i člana obezbeđenja. 

Tužilac Nikola Uskoković zatražio je isključenje javnosti. Tome se usprotivio branilac Kecmanovića, Borivoje Borović, ali i odbrana oštećenih.

Toma Fila, u emisiji "Uranak" na televiziji K1 smatra da nikako suđenje nije trebalo da bude zatvoreno za javnost.

- Mislim da nije trebalo proglasiti to za tajno suđenje. Tužilac je tražio da nema dovoljno dokaza protiv majke K. K, jer ona nije u pritvoru, naknadno je optužena. Lično mislim da nije trebalo proglasiti celo suđenje tajnim, jer mi tako nećemo saznati šta su njih dvoje izgovorili tokom iznošenja odbrane, a ukoliko sin bude želeo da svedoči ili maloletnici, onda može delimično da se isključi  za javnost - kaže Toma Fila.

Foto: K1info

 

On objašnjava šta pravno znači kada je suđenje zatvoreno za javnost.

- To znači da onaj ko progovori šta se dešavalo na suđenju čini krivično delo. Do kraja suđenja sve ostaje pod velom tajne.  Vidim da i jedni i drugi nisu bili za to da suđenje bude tajno - kaže Fila.

Iako su otisci majke K.K., pronađeni na jednoj od čaura, Toma Fila smatra da optužnica protiv majke nije kompletna i da nema dovoljno dokaza.

- Za nju nema dovoljno dokaza. Ona ne može da se vezuje za propuste u nošenju oružja. Mi ne znamo da li je ona znala da otac sina vodi sina u streljanu, ali nećemo ni saznati jer je suđenje tajno. Zbog toga mislim da je trebalo pustiti da iznesu odbranu i onda pojedinačno procenjivati - zaključio je Toma Fila u emisiji "Uranak" na televiziji K1.

Ostavite komentar